Konference par pilsonības jautājumiem notiks 24.februārī

(11.01.2012.)

Saeimas Juridiskās komisijas Pilsonības likuma grozījumu apakškomisijas deputāti šodien nolēma pilsonības jautājumiem veltīto konferenci rīkot 24.februārī. Konferenci plānots organizēt sadarbībā ar Latvijas Universitāti, tajā iesaistot plašu ekspertu loku un tādējādi pirms Pilsonības likuma grozījumu izdarīšanas veicinot visaptverošu diskusiju par aktuālajām problēmām un to iespējamajiem risinājumiem.

Saeimā Pilsonības likuma grozījumu sagatavošanai izveidota īpaša apakškomisija. Strādājot pie likuma grozījumiem, deputātiem būs jāvērtē galvenokārt trīs jautājumu bloki: dubultpilsonības iegūšana ārvalstīs dzīvojošajiem, pilsonības piešķiršana Latvijā dzimušu nepilsoņu bērniem, kā arī pilsonība tiem Latvijas pilsoņu bērniem, kas dzimuši ārvalstīs.

Latvijā jau vairākus gadus notiek diskusijas par nepieciešamību pilnveidot 1994.gadā pieņemto Pilsonības likumu, kura regulējums patlaban neatspoguļo sabiedrības aktualitātes un vērtības, kā arī ignorē straujās pārmaiņas, kuras raisījusi dalība Eiropas Savienībā un migrācijas procesi.

Konferences norise iepriekš tika plānota 2012.gada 20.janvārī. 


 
Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā