Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas apsveikums Valsts policijas 93.gadskārtā un Policijas dienā

(05.12.2011.)

Sveicu Valsts policijas darbiniekus Valsts policijas 93.gadskārtā un visus policistus Policijas dienā!

Brīva un neatkarīga valsts nozīmē arī drošību katram tās pilsonim, katram tās iedzīvotājam. Tādēļ 1918.gadā, tūlīt pēc Latvijas Republikas proklamēšanas, tika izveidota Valsts policija.

Valsts un drošība ir nesaraujami jēdzieni, un mūsu Latvijas likteņgriežus ir izdzīvojusi arī Valsts policija. Latvijas Republikas policiju 1940.gadā likvidēja okupācijas vara. 50 gadus mēs dzīvojām sveša karaspēka uzraudzīti, līdz 1991.gadā, līdz ar neatkarīgas Latvijas atjaunošanu, atdzima arī Valsts policija.

Mūsdienās sabiedriskā drošība ir viens no galvenajiem valsts pamatuzdevumiem. Tādēļ arī ikviena policista ikdienas darbs ir augstākajā mērā valstisks. Tas spēcina katra iedzīvotāja uzticēšanos valstij, un tikai droša sabiedrība spēj attīstīties un pārliecināti raudzīties nākotnē.

Sveicot visus Latvijas policistus svētkos, vēlu godam kalpot Latvijai, rūpēties par policijas prestižu un dziļi sirdī nest savu misijas apziņu. Godprātīgi un profesionāli policisti ir uzticams balsts, lai ikviens mūsu valstī varētu justies drošs un pasargāts.

Vēlu veiksmi, gandarījumu par labi paveiktu darbu, un šodien – skaistus svētkus!

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt