Solvita Āboltiņa ar Saeimas komisiju vadītājiem apspriedīs parlamenta atvērtības iniciatīvas

(30.11.2011.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa ceturtdien, 1.decembrī, uz darba tikšanos aicinājusi Saeimas komisiju priekšsēdētājus, lai apspriestu 11.Saeimas darba aktualitātes, tostarp vairākas parlamenta atvērtības iniciatīvas. 

S.Āboltiņa ar komisiju vadītājiem plāno pārrunāt būtiskākos 11.Saeimas darba uzdevumus, parlamenta un komisiju sadarbību ar Saeimas sociālajiem un sadarbības partneriem, kā arī nevalstiskajām organizācijām.

Tikšanās būs pirmais posms, gatavojoties ikgadējam Saeimas un NVO forumam. Kopš Saeima 2006.gadā pieņēma deklarāciju, kurā noteikti Saeimas un nevalstisko organizāciju sadarbības principi un veicamie uzdevumi sadarbības pilnveidošanai, forums kļuvis par ikgadēju tradīciju. 2012.gada maijā gaidāms jau sestais Saeimas un NVO forums.

Saeimas priekšsēdētāja tāpat plānojusi informēt komisiju vadītājus par ieceri arī 2012.gadā rīkot Jauniešu Saeimu, kas pērn pirmo reizi tika rīkota visas Latvijas mērogā un ko iesaistītās puses atzinušas par ļoti veiksmīgi realizētu projektu.

Saeimas priekšsēdētājas tikšanās ar komisiju priekšsēdētājiem notiks ceturtdien, 1.decembrī, plkst.15.00 Viesu zālē, Jēkaba ielā 11.

Informācija medijiem:
Tikšanās sākumā - foto un video iespēja. Mediju pārstāvjus lūdzam ierasties Saeimas nama Viesu zālē līdz plkst.14.55.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt