23.septembris - atvērto durvju diena Saeimā

(22.09.2011.)

23.septembrī Saeimā notiks atvērto durvju dienu, kuras ietvaros iedzīvotāji un mūsu valsts viesi klātienē varēs aplūkot Saeimas namu, iepazīt tā arhitektūru un vēsturi, kā arī vairāk uzzināt par deputātu ikdienas darbu. Apmeklēt Saeimu īpaši aicināti skolēni.

Dodoties ekskursijā pa Saeimas namu, interesenti varēs apmeklēt Saeimas sēžu zāli, kurā deputāti ceturtdienās sanāk uz sēdēm, un Sarkano zāli, kurā notiek Saeimas Prezidija sēdes, diskusijas un konferences. Tāpat apmeklētāji varēs ielūkoties Saeimas priekšsēdētāja kabinetā un darbinieku darba telpās, kā arī aplūkot Dāvanu zālē izvietotās ārvalstu delegāciju dāvanas Latvijas parlamentam.

Atvērto durvju dienas apmeklētājiem būs reta iespēja apskatīt reprezentācijas telpas, kurās tiek uzņemti ārvalstu parlamentu vadītāji, ministri, vēstnieki un citas augstas amatpersonas.

Apmeklētāju uzmanībai tiks piedāvāti arī informatīvi izglītojoši video sižeti un fotogrāfijas par parlamenta darbu, tostarp deputātu diplomātiskajām aktivitātēm un Saeimas tradīcijām.

Šī gada 21.augustā tika atzīmēta mūsu valsts neatkarības faktiskās atjaunošanas 20.gadadiena, un Saeimas viesiem būs iespēja aplūkot vēsturiskus dokumentus – oficiālos atzīšanas rakstus, ar kuriem citas valstis pēc 1991.gada 21.augusta atzina Latvijas neatkarības atjaunošanu.  

Saeimas apmeklējuma laikā ikviens varēs piedalīties erudīcijas konkursā un pārbaudīt savas zināšanas un vērību, izstaigājot parlamentu. Konkursa uzvarētāji saņems pārsteiguma balvas.

Saeimas nams 23.septembrī apmeklētājiem būs atvērts no plkst.10.00 līdz 18.00, un cilvēki aicināti ierasties gan grupās, gan individuāli.

Ņemot vērā, ka Saeimas ēkā vienlaicīgi var atrasties ierobežots apmeklētāju skaits, priekšroka būs tiem, kuri savu apmeklējumu būs pieteikuši iepriekš, nosūtot personas datus (vārdu, uzvārdu, personas kodu un tālruņa numuru) uz e-pastu info@saeima.lv, un saņēmuši apstiprinājumu. Interesenti aicināti pieteikties līdz šī gada 21.septembrim.

Iepriekš reģistrētos apmeklētājus (grupas un individuālos) apstiprinātajā laikā aicinām ierasties Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrā, Jēkaba ielā 16 (ieeja no Trokšņu ielas).

Apmeklējuma laiki skolām

Pārējos interesentus aicinām ierasties Saeimas namā, Jēkaba ielā 11, laikā no plkst.10.00 līdz 18.00. Šiem apmeklētājiem būs iespēja apmeklēt Saeimu rindas kārtībā.

Visiem apmeklētājiem jāuzrāda Saeimas apsardzei personu apliecinošs dokuments (pase, skolēnu apliecība vai autovadītāja apliecība). Lūdzam ierasties savlaicīgi, ierēķinot laiku drošības pārbaudei – aptuveni 15 minūtes.

Saeimas nama apmeklētājiem jābūt atbilstoši ģērbtiem - netiek ielaisti apmeklētāji īsbiksēs un sporta tērpā. Aizliegts ienest šaujamieročus, sprāgstošas un viegli uzliesmojošas vielas, asus priekšmetus u.tml. Apmeklējuma laikā jāievēro pieklājības normas, nedrīkst trokšņot, lietot mobilos telefonus, kā arī ēst ārpus tam speciāli paredzētām vietām. Apmeklētājiem jāpakļaujas Saeimas apsardzes un Saeimas darbinieku norādījumiem.

Saeimas ēkā atļauts fotografēt un filmēt, ievērojot Saeimas apsardzes un Saeimas darbinieku norādījumus.


Papildu informācija pa tālruni 67087321.

 

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt