Plānots apstiprināt Saeimas deputāta mandātu Jurim Žūriņam

(20.07.2011.)

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija trešdien, 20.jūlijā, sagatavoja lēmuma projektu par 10.Saeimas deputāta mandāta apstiprināšanu Jurim Žūriņam.

Plānots, ka J.Žūriņš Saeimā iestāsies uz laiku, kamēr no politisko partiju apvienības „Vienotība” kandidātu saraksta Vidzemes vēlēšanu apgabala ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus. Izmaiņas Saeimas sastāvā nepieciešamas, jo 10.Saeimas deputāta mandātu nolicis Guntars Galvanovskis.

Deputāti noskaidroja, ka nākamā amata kandidāte no politisko partiju apvienības „Vienotība” Vidzemes vēlēšanu apgabala saraksta ir Ilze Vergina, taču viņa atteicās no 10.Saeimas deputāta pilnvarām un turpinās pildīt deputātes pienākumus uz laiku. Līdz ar to 10.Saeimas deputāta pilnvaras iegūs Liene Liepiņa, kura jau iepriekš Saeimas sastāvā iestājās uz laiku.

Centrālā vēlēšanu komisija deputātus informēja, ka nākamie kandidāti, kas varētu iegūt deputāta mandātu uz laiku, ir no apvienības „Vienotība” kandidātu saraksta Vidzemes vēlēšanu apgabalā ievēlētie Andis Caunītis un Ainārs Šteins. Taču A.Caunītis jau pilda deputāta pilnvaras uz laiku, savukārt A.Šteins atteicies kļūt par Saeimas deputātu. Tādēļ Saeimas Prezidijs aicinājis 10.Saeimas sastāvā iestāties Juri Žūriņu.

Komisija arī iepazinās ar J.Žūriņa iesniegumu, kurā viņš piekritis uzņemties 10.Saeimas deputāta amata pienākumus uz laiku, kamēr no politisko partiju apvienības „Vienotība” kandidātu saraksta Vidzemes vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus.
Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija lūgs Saeimas Prezidiju lēmuma projektu iekļaut Saeimas ārkārtas sesijas sēdes darba kārtībā.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā