Solvita Āboltiņa piedalīsies Valda Dombrovska grāmatas atvēršanas pasākumā

(26.05.2011.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa piektdien, 27.maijā, piedalīsies Ministru prezidenta Valda Dombrovska grāmatas „How Latvia Came Through the Financial Crisis” atvēršanas svinīgajā pasākumā.

S.Āboltiņa pasākumā sveiks Ministru prezidentu Valdi Dombrovski, kurš grāmatu sarakstījis kopā ar starptautiski atzītu ekonomistu Andersu Aslundu (Anders Aslund). Grāmatā analizēti apstākļi un lēmumi, kas izraisīja maksātnespējas krīzi Latvijā 2008.gada nogalē un kas ļāva to pārvarēt un valstij nostāties atpakaļ uz izaugsmes ceļa.

„Ārvalstu vizītēs, vai tiekoties ar ārvalstu diplomātiem, bieži dzirdu atzinīgus vārdus par Latvijā paveikto, pārvarot smagās finanšu un ekonomiskās grūtības. Latvija ir uzkrājusi zināmu pieredzi šajā pārbaudījumu ceļā, tāpēc atzinīgi vērtējams fakts, ka pats valdības vadītājs to ir apkopojis savā grāmatā. Tā ir ļoti svarīga liecība gan par Latvijas jaunāko laiku vēsturi, gan par mūsu valsts tautsaimniecības atjaunošanas politiku, kas tiks nodota izvērtēšanai arī mūsu nākamajām paaudzēm,” pauž S. Āboltiņa.

Grāmatas atvēršanas pasākums piektdien, 27.maijā, notiks Rīgas Ekonomikas augstskolā, Strēlnieku ielā 4a, plkst.12.00.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt