Solvita Āboltiņa sveic Militāro policiju 1.Policijas bataljona izveides 20.gadadienā

(29.04.2011.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa piektdien, 29.aprīlī, piedalījās svinīgajā pasākumā Latvijas Kara muzejā, kur 1.Policijas bataljona izveides divdesmitajā gadadienā sveica bataljona veterānus un Militārās policijas darbiniekus.

Uzrunājot svinīgā pasākuma dalībniekus, Saeimas priekšsēdētāja īpaši akcentēja policistu pašaizliedzību, ikdienā nodrošinot valsts amatpersonu, kā arī ārvalstu viesu drošību. „Šos pienākumus var veikt tikai speciālisti ar augsti profesionālām iemaņām. Tas ir ļoti grūts darbs, jo drošības struktūras darbiniekiem blakus amatpersonām ir jābūt nemanāmiem,” uzsvēra S.Āboltiņa.

„Divdesmit gadus šīs vienības darbinieki godprātīgi un profesionāli ir pildījuši savus pienākumus. Sveicu bataljona karavīrus, darbiniekus, kā arī veterānus bataljona divdesmitās gadadienas svinībās un novēlu arī turpmāk sekmīgi pildīt uzticētos pienākumus! Paldies par jūsu dienestu mūsu valstij!” teica Saeimas priekšsēdētāja.

1.Policijas bataljons bija pirmā bruņotā vienība, kas 1991.gada 30.aprīlī Svētā Jēkaba katedrālē zvērēja uzticību neatkarīgajai Latvijas valstij. Bataljons bija pirmsākums vairākām Nacionālo bruņoto spēku, Valsts policijas, citām drošības un aizsardzības sistēmas struktūrām. Šodien bataljona pēctece ir Nacionālo bruņoto spēku Militārā policija.


Fotogrāfijas no pasākuma pieejamas:
https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157626606971240/with/5668843183/
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā