Saeimas priekšsēdētāja piedalīsies jauno telpu atklāšanā Cēsu audzināšanas iestādē nepilngadīgajiem

(27.04.2011.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa ceturtdien, 28.aprīlī, piedalīsies Cēsu audzināšanas iestādes nepilngadīgajiem jaunā apcietinājuma korpusa un renovētā dzīvojamā korpusa atklāšanā.

„Daudzi jauni cilvēki, kas notiesāti ar brīvības atņemšanu, ir uzauguši tādos apstākļos, kuros viņiem nebija iespējams iemācīties sabiedriskās dzīves noteikumus. Atklājot jaunās telpas, šiem jauniešiem būs svarīgi, ka viņi varēs uzturēties drošā un sakārtotā vidē, kur apgūs izglītību un iemācīsies uzvedības kultūru. Nodrošinot jaunus – labākus – apstākļus no jauniešiem varēs prasīt arī citu uzvedību. Jaunās ēkas šajā audzināšanas iestādē ir būtiski drošākas no diviem aspektiem – gan tāpēc, ka sniedz iespēju radīt drošu vidi iestādes iekšienē, gan tāpēc, ka garantē ikviena sabiedrības locekļa drošību ārpusē, jo jaunieši jau šeit spēs iemācīties uzturēties sakoptā vidē,” uzsver S.Āboltiņa, kura laikā no 2004. līdz 2006.gadam bijusi tieslietu ministre.

Vizītes laikā S.Āboltiņa iepazīsies ar notiesāto nepilngadīgo jauniešu sadzīves apstākļiem jaunajās un renovētajās telpās, kas tapa ar Norvēģijas valdības piešķirto finansējumu. Tāpat Saeimas priekšsēdētāja tiksies klātienē ar audzināšanas iestādes iemītniekiem.

Svinīgajā pasākumā piedalīsies Valsts prezidents Valdis Zatlers, tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs, Norvēģijas tieslietu un policijas ministrs Knuts Storbergets (Knut Storberget), Norvēģijas Karalistes vēstnieks Latvijā Jāns Grēvstads (Jan Grevstad), Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieks Visvaldis Puķīte un citas amatpersonas.

Jauno un renovēto telpu atklāšanas pasākums notiks 28.aprīlī, plkst.11.00 Cēsu audzināšanas iestādē nepilngadīgajiem, Cēsīs, Gaujas ielā 23.

Mediju ievērībai:
Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus, kuri vēlas piedalīties pasākumā, lūdzam sazināties ar Ieslodzījuma vietu pārvaldes vecāko referenti Ināru Makārovu, zvanot 26367395 vai 29454676, vai arī rakstot uz e-pastu inara.makarova@ievp.gov.lv.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā