Tautsaimniecības komisija ar NVO pārstāvjiem spriedīs par atjaunojamās enerģijas politikas attīstību Latvijā

(26.04.2011.)

Saeimas un nevalstisko organizāciju (NVO) foruma ietvaros Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti trešdien, 26.aprīlī, ar NVO pārstāvjiem diskutēs par Latvijas enerģētikas politikas iespējamiem attīstības scenārijiem.

„Lai savlaicīgi informētu sabiedrību par jautājumiem, kas skar sagatavošanas procesā esošo atjaunojamo energoresursu likumu paketi, rīt uz diskusiju esam aicinājuši enerģētikas jomā iesaistīto sabiedrisko organizāciju pārstāvjus,” pauž komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš.

„Enerģētikas jomu skarošie jaunie likumprojekti ir ļoti būtiski, tie vistiešākajā veidā ietekmēs ikvienu Latvijas iedzīvotāju un uzņēmumu. Patlaban par šo likumprojektu paketi saņemti vispretrunīgākie viedokļi – vieni tajā saskata nākotnes peļņu, savukārt citi nākotnes izdevumus. Tādēļ ļoti būtiski laikus plaši izdiskutēt šos jautājumus, lai samērotu dažādu sabiedrības grupu un uzņēmēju intereses,” uzsver A.Bērziņš.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde notiks trešdien, 27.aprīlī, plkst.10.00 Jēkaba ielā 10/12, 409.telpā.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt