Saeimas komisijā apspriež Valsts kancelejas ziņojumu par strukturālajām reformām

(23.03.2011.)

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija trešdien, 23.martā, apspriežot Valsts kancelejas sagatavoto ziņojumu par plānoto un paveikto strukturālo reformu īstenošanā no 2011. līdz 2014.gadam, rosināja apsvērt iespēju paplašināt kancelejas pilnvaras, kas ļautu augstākajai ierēdniecībai izvērtēt reformu nepieciešamību valsts pārvaldē un sniegt priekšlikumus to efektīvai īstenošanai.

„Mums vajadzīga izsmeļoša informācija un rūpīgs izvērtējumu par to, kas līdz šim izdarīts strukturālo reformu jomā un ko plānots paveikt turpmāk, lai valsts pārvaldi beidzot padarītu vienkāršāku un efektīvāku,” sēdē pauda Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Vitauts Staņa un uzsvēra, ka „prezentētajā materiālā tam veltīti tikai pāris teikumi, turklāt neviena vārda par to, kā uz reformu pamata plānots veicināt reģionu attīstību”.

Komisijas sēdē deputāti atzina, ka ziņojumā ir tikai apkopots ministriju redzējums par reformām, tāpēc rosināja domāt par Valsts kancelejas kompetences paaugstināšanu, dodot tiesības arī analizēt informāciju un sniegt reālus priekšlikumus.

„Nav vajadzības rakstīt visādus bezjēdzīgus dokumentus, bet gan jāanalizē situācija un jāizvērtē, kuras ir tās vietas, ko vajag optimizēt, un jāpiedāvā vislabākais no iespējamajiem variantiem,” sacīja komisijas priekšsēdētāja biedrs Sergejs Dolgopolovs.  

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt