Hilarija Klintone pateicas Ojāram Kalniņam par vizīti ASV

(22.03.2011.)

ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone (Hillary Rodham Clinton) vēstulē Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājam Ojāram Kalniņam augstu novērtē viņa dalību Latvijas ārlietu ministra vizītē ASV šī gada februārī.

„ASV augstu vērtē partnerattiecības ar Latviju, un esmu pateicīga par Jūsu ieguldījumu mūsu valstu sadarbības stiprināšana,” vēstulē Ārlietu komisijas priekšsēdētājam raksta ASV valsts sekretāre.

H.Klintone vēstulē arī pateicas O.Kalniņam par vizītes laikā saņemto īpašo dāvanu – īstu Latvijas rupjmaizi. „Tāpat vēlos Jums pateikties par gardo rudzu maizi, kas ir cienasts, ko vienmēr prieks saņemt. Jūsu dāvana kalpos par sirsnīgu atgādinājumu par Latvijas un Savienoto Valstu ilgstošo draudzību,” teikts valsts sekretāres vēstulē.

O.Kalniņš norāda, ka šādas netipiskas dāvanas pasniegšanai H.Klintonei ir sena priekšvēsture. „Tālajā 1994.gadā, kad Hilarija Klintone Latvijā viesojās vēl kā ASV prezidenta Bila Klintona dzīvesbiedre, viņa bija uzslavējusi Latvijas rupjmaizes cepēju darbu. Vēlāk, kad kā Latvijas vēstnieks ASV tikos ar Hilariju Klintoni jau kā ASV Senāta pārstāvi, pasniedzu viņai grāmatu par maizes cepšanas tradīcijām Latvijā. Šoreiz, dodoties uz Vašingtonu, uz tikšanos ar valsts sekretāri Hilariju Klintoni līdzi ņēmu īstas Latvijas rupjmaizes kukuli,” stāsta O.Kalniņš, atzīstot, ka šādiem mazāk oficiāliem žestiem ir liela nozīme diplomātijā.     


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde