Sporta apakškomisijā pārrunā LTV sporta raidījumu aktualitātes

(08.03.2011.)

Saeimas Sporta apakškomisijas deputāti otrdien, 8.martā, tiekoties ar Latvijas Televīzijas vadību, pārrunāja sporta raidījumu aktualitātes sabiedriskajā televīzijā.  

Aplūkojot situāciju bērnu un jauniešu sporta notikumu atspoguļošanā un raidījumu veidošanā, deputāti secināja, ka patlaban ir maz tādu raidījumu un pārraižu, kas jaunajai paaudzei popularizē sportošanu kā veselīgu dzīvesveidu.

Deputāti uzzināja, ka Latvijas Televīzija (LTV) sadarbībā ar vairāku sporta veidu federācijām patlaban strādā pie projekta „Mazie sporto”, kas TV ekrānos būs skatāms rudenī. Apakškomisijas priekšsēdētājs Ivans Klementjevs atzina, ka par papildu finansējumu bērnu un jauniešu sporta raidījumiem un pārraidēm varēs runāt tikai kontekstā ar nākamā gada valsts budžetu.

Atbildot uz deputātu jautājumu par to, kā LTV izvēlas sporta notikumus pārraidei tiešraidē vai ierakstā, LTV ģenerāldirektors Edgars Kots atzīmēja, ka to nosaka pieprasījums. Patlaban skatītājiem aktuālas ir Rīgas „Dinamo” spēles, tāpēc Latvijas virslīgas sacensības basketbolā tiek rādītas ierakstā. Savukārt futbola virslīgas spēles tiešraidē varēja nodrošināt tikai ar Latvijas Futbola federācijas un sponsoru atbalstu.

Deputāti šodienas sēdē arī apsprieda LTV ēkas tehnisko stāvokli, reklāmu apjomu sporta raidījumos, kā arī sporta spēļu translāciju izmaksas un licenču iegādi Olimpisko spēļu, Eiropas un Pasaules čempionātu translēšanai. Tika pārrunāts arī valsts valodas lietojums sabiedriskās televīzijas raidījumos un sporta programmās. Apakškomisijas priekšsēdētājs rosināja apsvērt iespēju hokeja spēļu pauzes aizpildīt ar sporta ziņu raidījumiem. 



Saeimas Preses dienests


 

Otrdien, 16.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
09:40  Saeimas Prezidija sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:30  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Eksporta un konkurētspējas apakškomisijas un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Iekšējās drošības apakškomisijas kopsēde
12:00  Juridiskās komisijas Satversmes un tiesu politikas apakškomisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēde
13:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas Administratīvi teritoriālās reformas rezultātu izvērtēšanas apakškomisijas sēde
14:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Ēnu ekonomikas apkarošanas apakškomisijas sēde
14:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Augstākās izglītības, zinātnes un cilvēkkapitāla apakškomisijas sēde