Parlamentārās izmeklēšanas komisijai katra frakcija aicināta deleģēt divus pārstāvjus

(01.03.2011.)

Saeimas Prezidijs un Frakciju padome otrdien, 1.martā, vienojās par frakciju pārstāvju skaitu un viņu izvirzīšanas termiņu parlamentārās izmeklēšanas komisijai par iespējamām pretlikumīgām darbībām sakarā ar A/S „Parex banka” pārņemšanas un restrukturizācijas procesu.

Saskaņā ar nolemto katra Saeimas frakcija darbam šajā komisijā var deleģēt divus pārstāvjus, kuri izvirzāmi līdz 3.martam. 


Atgādinām, ka Saeima 24.februārī nolēma izveidot parlamentārās izmeklēšanas komisiju par iespējamām pretlikumīgām darbībām sakarā ar A/S „Parex banka” pārņemšanas un restrukturizācijas procesu.

Informējam, ka kopš 2011.gada janvāra Saeimas deputāti vairs nesaņem piemaksu par darbu komisiju sēdēs. 

Saeimas kārtības rullis nosaka, ka Saeimai jāieceļ noteiktiem gadījumiem parlamentārās izmeklēšanas komisijas, ja to pieprasa ne mazāk kā viena trešdaļa deputātu. Komisijas pirmo sēdi sasauc un līdz komisijas priekšsēdētāja ievēlēšanai vada Saeimas sekretārs. 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt