Saeimas deputāti tiekas ar ES Militārās komitejas priekšsēdētāju

(04.02.2011.)

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti piektdien, 4.februārī, tiekoties ar Eiropas Savienības (ES) Militārās komitejas priekšsēdētāju Hakanu Sirenu (Hakan Syren) pauda atbalstu priekšlikumam spert soļus uz ES dalībvalstu militāro resursu apvienošanu, vienlaikus uzsverot, ka tas jāskata ES un NATO sadarbības kontekstā. 

Komisijas sekretārs Kārlis Seržants uzsvēra, ka Latvija jau šobrīd sadarbojas ar Igauniju un Lietuvu, veidojot vienotus apmācību centrus. Viņš pauda atbalstu sadarbībai arī ārpus Baltijas valstu reģiona, taču vienlaikus uzsvēra, ka šī iniciatīva jāvērtē ES un NATO kontekstā, lai nepieļautu funkciju dublēšanos un sekmētu militārajām aktivitātēm nepieciešamo resursu lietderīgu izmantošanu. 

Militārās komitejas priekšsēdētājs H.Sirens pauda, ka ar budžeta ierobežojumiem saskaras visas ES dalībvalstis, taču arī šābrīža situācijā pastāv daudzas sadarbības iespējas. Militāro spēku apvienošana būtu viena no tām.

Viņš atzinīgi vērtēja Latvijas karavīru sagatavotību, veikto bruņoto spēku reformu, kā arī pieredzi starptautisko projektu īstenošanā un Latvijas ieguldījumu starptautiskajās operācijās. H. Sirens uzsvēra, ka arī diskusijas par militāro jomu, kas notikušas starp Baltijas valstīm un Ziemeļvalstīm, šķiet daudzsološas.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde