Saeimas apakškomisija pretvēža dienā aicina izmantot iespēju veikt bezmaksas pārbaudes

(04.02.2011.)

Saeimas Sabiedrības veselības apakškomisija starptautiskajā pretvēža dienā aicina aktīvi izmantot valsts apmaksātos pakalpojumus, kas vērsti uz savlaicīgu vēža atklāšanu.

„Cīņa ar šo ļoti nopietno slimību ir sekmīgāka, ja vēža šūnas tiek atklātas savlaicīgi un ārstēšanu uzsāk pēc iespējas ātrāk. Šeit liela nozīme ir profilaksei, tādēļ aicinu izmantot valsts apmaksātos izmeklējumus, kas palīdz savlaicīgi atklāt dzemdes kakla vēzi un krūts vēzi,” aicina Saeimas Sabiedrības veselības apakškomisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs, norādot, ka patlaban tikai salīdzinoši neliela daļa sieviešu atsaukušās aicinājumam valsts programmas ietvaros veikt bezmaksas pārbaudes.

V.Orlovs norāda, ka liela nozīme vēža profilaksē ir arī veselīgam dzīvesveidam, un aicina padomāt gan par veselīgu pārtiku un kustīgu dzīvesveidu, gan izvairīšanos no tabakas un pārmērīgas alkohola lietošanas.

4.februārī pasaulē atzīmē starptautisko pretvēža dienu. Saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas informāciju vēzis ir izplatītākais nāves cēlonis.

 

Saeimas Preses dienests


Piektdien, 29.martā