Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze piedalīsies fotoizstādes atklāšanā par mediķu lomu 1991.gada barikādēs

(11.01.2011.)

Trešdien, 12.janvārī, Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze piedalīsies un teiks uzrunu fotoizstādes „Latvijas mediķi 1991.gada barikādēs” atklāšanas pasākumā.

„Barikāžu laikā strādājošie mediķi bija vieni no tiem, kuri visskaidrāk apzinājās, kādas var būt sekas, ja Latvijā sāksies reāla bruņota sadursme,” norāda G.Daudze.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs uzsver, cik būtiski, ka šīs liecības ir dokumentētas: „Mēs bieži varam uzzināt par Latvijas mediķu sasniegumiem zinātnē, pētniecībā un praktiskajā darbā, bet arī šī ir nozīmīga lapaspuse gan Latvijas medicīnas, gan mūsu valsts vēsturē, par ko jāstāsta nākamajām paaudzēm”.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze ir ārsts un arī patlaban līdztekus darbam Saeimā turpina praktizēt kā anesteziologs-reanimatologs Ventspils slimnīcas intensīvās terapijas nodaļā.

Pirms divdesmit gadiem - 1991.gada janvārī – Rīgā tika slietas barikādes, un tām līdzās spontāni radās medicīnas punkti, kur sanāca ārsti un medicīnas māsas, gatavi sniegt palīdzību. Izstādē, kas tiks atklāta rītdien, apkopotas 50 Laura Filica un Pētera Apiņa fotogrāfijas, kas tapušas ārstu pulcēšanās vietās, improvizētās operāciju zālēs, pārsienamajos un injekciju kabinetos.
 
Fotoizstādes „Latvijas mediķi 1991.gada barikādēs” atklāšana notiks 12.janvārī plkst.16.00 P.Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā, Antonijas ielā 1.

 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt