Solvita Āboltiņa sveic ASV Kongresa jauno spīkeru Bēneru

(07.01.2011.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa nosūtījusi vēstuli ASV Parlamenta Pārstāvju palātas (Kongresa) jaunajam spīkeram Džonam Bēneram (John Boehner), sveicot ar stāšanos amatā.

„Latvijai un Amerikas Savienotajām Valstīm ir ilga ciešu attiecību vēsture, ko īpaši raksturo ASV realizētā Baltijas valstu okupācijas neatzīšanas politika un mūsu valsts atjaunotajai neatkarībai sniegtais atbalsts. Arī ASV Kongress vienmēr bijis dedzīgs Latvijas brīvības un sekmīgas attīstības atbalstītājs,” uzsver Saeimas priekšsēdētāja.

S.Āboltiņa arī apliecina Saeimas ieinteresētību tālāk attīstīt parlamentāro sadarbību ar jaunievēlēto ASV Kongresu. Tāpat Saeimas priekšsēdētājas vēstulē informēts, ka Saeimā izveidota deputātu sadarbības grupa ar ASV parlamentu, un to vada Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs, bijušais Latvijas vēstnieks ASV Ojārs Kalniņš.   


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt