Saeimā izveidota Dabas resursu apakškomisija

(09.12.2010.)

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija ir izveidojusi Dabas resursu apakškomisiju. Ceturtdien, 9.decembrī, apakškomisijas pirmajā sēdē par tās priekšsēdētāju tik ievēlēts Ingmārs Līdaka (ZZS).

Par Dabas resursu apakškomisijas sekretāru deputāti ievēlēja Eināru Cilinski (VL-TB/LNNK).

Apakškomisijas sastāvā strādās arī deputāti Jānis Ādamsons (SC), Arvils Ašeradens (Vienotība), Silva Bendrāte (Vienotība), Jānis Dombrava (VL-TB/LNNK), Iveta Grigule (ZZS), Klāvs Olšteins (Vienotība), Igors Pimenovs (SC), Dmitrijs Rodionovs (SC), Uģis Rotbergs (Vienotība), Guntis Rozītis (ZZS), Artūrs Rubiks (SC), Aleksandrs Sakovskis (SC), Laimis Šāvējs (ZZS), Staņislavs Šķesters (ZZS), Jānis Tutins (SC), Dzintars Zaķis (Vienotība) un Edgars Zalāns (PLL).

Dabas resursu apakškomisija izveidota, lai nodrošinātu parlamentāro uzraudzību pār nozarēm, kas saistītas ar dabas resursu ilgtspējīgu izmantošanu, strukturālo reformu norisi tajās, kā arī valsts budžeta līdzekļu un Eiropas Savienības struktūrfondu racionālu izlietojumu.

Apakškomisijas kompetencē būs vides aizsardzības politikas īstenošana, dabas resursu ilgtspējīga izmantošana, zemes un meža ilgtspējīga apsaimniekošana, kā arī ilgtspējīga energoresursu ražošana un izmantošana, palielinot Latvijas enerģētisko neatkarību.

 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt