Saeimas komisija vēlas aktīvāku sadarbību ES jautājumos ar sabiedriskajām organizācijām

(30.11.2010.)

Saeimas Eiropas lietu komisija vēlas veidot aktīvāku sadarbību ar sabiedriskajām organizācijām par aktuāliem Eiropas Savienības (ES) dienaskārtības jautājumiem. Tādēļ komisija lūgs ministrijas iepazīstināt Saeimas deputātus ar sabiedrisko organizāciju atzinumiem par Latvijas nacionālajām pozīcijām uz ES ministru padomēm. To otrdien, 30.novembrī, tiekoties ar sabiedrisko organizāciju pārstāvjiem, uzsvēra Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Imants Lieģis.

Iespējas veicināt aktīvāku sabiedrisko organizāciju līdzdalību ES jautājumu izskatīšanā komisijas priekšsēdētājs šodien pārrunāja ar Eiropas Kustības Latvijā vadītāju Andri Gobiņu un Sabiedriskās politikas centra Providus pārstāvi Daci Akuli. Puses bija vienisprātis, ka sabiedrisko organizāciju pārstāvju plašāka iesaistīšana ES lēmumu pieņemšanas procesā veicinās šo lēmumu kvalitāti, kas ir visas sabiedrības interesēs.

Savukārt, informējot sabiedrisko organizāciju pārstāvjus par komisijas darba prioritātēm, I.Lieģis īpaši akcentēja ES struktūrfondu līdzekļu izmantošanas uzraudzību, enerģētikas politiku un ES lauksaimniecības tiešmaksājumu izlīdzināšanu.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde