Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisiju vadīs Jānis Reirs

(08.11.2010.)

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisiju vadīs deputāts Jānis Reirs, šādu lēmumu vienbalsīgā balsojumā pirmdien, 8.novembrī, pieņēma komisijas deputāti.

Jānis Reirs 10.Saeimā ievēlēts no vēlēšanu saraksta „Vienotība” Zemgales vēlēšanu apgabalā un deputāta pienākumus pildīs uz laiku, kamēr ministra pienākumus pilda deputāti, kuri ievēlēti no politisko partiju apvienības „Vienotība” saraksta Zemgales vēlēšanu apgabalā. J.Reirs bija ievēlēts arī 8. un 9.saeimā.

J.Reirs 9.Saeimā strādāja Juridiskajā komisijā un Publisko izdevumu un revīzijas komisijā, kā arī vairākās apakškomisijās un deputātu grupās sadarbībai ar citu valstu parlamentiem. No 2009.gada aprīļa līdz septembrim J.Reirs pildīja Baltijas Asamblejas Latvijas delegācijas vadītāja pienākumus.

Pēc ievēlēšanas 8.Saeimā J.Reirs strādāja Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā, Publisko izdevumu un revīzijas komisijā un vairākās apakškomisijās. No 2005.gada janvāra līdz 2006.gada maijam J.Reirs ieņēma arī īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās amatu.

Par Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāja biedru šodien tika ievēlēts deputāts Jānis Vucāns (ZZS), bet par komisijas sekretāru deputāts Didzis Zemmers (ZZS). Komisijā strādās arī deputāti Andris Buiķis (Vienotība), Aivars Dronka (ZZS), Guntars Galvanovskis (Vienotība), Valērijs Kravcovs (SC), Ņikita Ņikiforovs (SC), Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK), Igors Pimenovs (SC), Ivans Ribakovs (SC), Kārlis Šadurskis (Vienotība) un Andris Šķēle (PLL). 

Parlamenta Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija pirms Saeimas balsojumiem izskata likumprojektus, kas saistīti ar valsts budžetu, finansēm un nodokļiem. Tāpat komisija skata ziņojumus par valsts ekonomikas attīstības tendencēm, problēmām un nākotnes perspektīvām. Komisija skata arī Finanšu ministrijas ziņojumus par valsts ekonomisko situāciju un budžeta izpildi.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli Saeimā darbojas 16 komisijas.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt