Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisiju vadīs Ainars Latkovskis

(04.11.2010.)

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisiju vadīs Ainars Latkovskis (Vienotība), ceturtdien, 4.novembrī, savā pirmajā sēdē nolēma komisijas deputāti.

Par A.Latkovska kandidatūru balsoja visi 10 komisijas deputāti.

Par komisijas priekšsēdētāja biedru šodien tika ievēlēts Ivans Klementjevs (SC), savukārt par sekretāru Kārlis Seržants (ZZS).

Komisijā strādās arī Jānis Ādamsons (SC), Imants Jānis Bekešs (PLL), Visvaldis Lācis (VL–TB/LNNK), Aleksejs Loskutovs (Vienotība), Guntis Rozītis (ZZS), Aivars Volfs (Vienotība) un Mihails Zemļinskis (SC).

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija izskata ar valsts ārējās un iekšējās drošības un korupcijas novēršanas jautājumiem saistītus likumprojektus, kā arī veic parlamentāro kontroli pār šajā jomā strādājošo iestāžu darbu.

Komisijas priekšsēdētājs vienlaicīgi ir arī Nacionālās drošības padomes loceklis un piedalās valsts augstāko amatpersonu un institūciju vienotas darbības saskaņošanā nacionālās drošības jomā.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli Saeimā darbojas 16 komisijas. Saeima šodien apstiprināja Saeimas pastāvīgo komisiju izveidošanas noteikumus, kā arī komisiju sastāvu. 

Saeimas komisijas strādā noteiktā likumdošanas jomā, uzrauga izpildvaras darbību, kā arī veic citus komisijas darba specifikai atbilstošus uzdevumus. Saeimas komisijas sagatavo izskatīšanai lietas, kas tiek apspriestas Saeimas sēdēs. Pamatojoties uz Saeimas lēmumiem, komisijas izskata likumprojektus, priekšlikumus un iesniegumus.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli komisijas pirmo sēdi sasauc un līdz komisijas priekšsēdētāja ievēlēšanai vada Saeimas sekretārs.  

Komisija no saviem locekļiem ievēlē priekšsēdētāju un sekretāru, ja nepieciešams - arī priekšsēdētāja biedru.

Deputāts vienā un tajā pašā laikā var strādāt ne vairāk kā divās pastāvīgajās komisijās un divās apakškomisijās.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā