Pieejama Saeimas mājaslapas jaunā versija

(01.11.2010.)
Galerie

No otrdienas, 2.novembra, Latvijas parlamenta interneta vietne www.saeima.lv kļūs ērtāk lietojama un piedāvās jaunas iespējas sekot līdzi Saeimas darbam. Mājaslapas pilnveidošanai izmantoti līdzekļi, kas ietaupīti, atsakoties no izdevuma „Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs” drukas versijas.

Mājaslapa ieguvusi jaunu dizainu, bet tajā saglabātas lietotāju iecienītās Saeimas sēžu, likumprojektu un deputātu datubāzes.

Turpmāk jau Saeimas mājaslapas sākumskatā būs apskatāmas ziņas par parlamenta pieņemtajiem likumiem, Saeimas komisiju lēmumiem, Saeimas amatpersonu aktivitātēm, pasākumiem un citām aktualitātēm. Atšķirībā no līdzšinējās mājaslapas, lietotājiem būs pieejamas video un foto galerijas.

Jaunajā mājaslapas versijā izveidota sadaļa par sabiedrības līdzdalību, kurā apkopota informācija par iespējām Saeimā iesniegt priekšlikumus, apmeklēt parlamentu, kā arī informācija par sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām un ārvalstu studentu programmām.

Viens no lapas uzlabojumiem ir aktuālo notikumu kalendārs, kas ļaus ikvienam uzzināt ne tikai par konkrētās dienas aktualitātēm, bet arīdzan ielūkoties plānotajos notikumos vairākas dienas uz priekšu, kā arī redzēt notikumu arhīvu.

Saeimas interneta vietne tiek pilnveidota regulāri, piemēram, pagājušā gada augustā, ieviešot jaunu Saeimas sēžu informācijas sistēmu, paplašinātas iespējas tiešsaistē sekot parlamenta pieņemtajiem lēmumiem. Saeimas interneta mājaslapā pieejama aktuālā Saeimas sēdes darba kārtība, kurā uzreiz pēc katra sēdē pieņemtā lēmuma var iepazīties ar katra deputāta balsojumu, aplūkot debatētāju sarakstu, kā arī pieejama saite uz apspriežamā dokumenta tekstu.

Lai parlamenta mājaslapa būtu lietotājiem draudzīgāka, nodrošināta arī iespēja mainīt burtu lielumu.

Saeimas mājaslapas jaunās versijas darbībā sākotnēji var būt atsevišķas nepilnības. Lūdzam pret to izturēties ar sapratni. 

Saeimas mājaslapa tiks uzlabota arī turpmāk, piemēram, strādājot gan pie tās angļu valodas versijas, gan izveidojot biežāk uzdoto jautājumu sadaļu.

Mājaslapas pilnveidošana veikta esošā Saeimas budžeta ietvaros. Nepieciešamie līdzekļi iegūti 2010.gada sākumā, atsakoties no drukātā izdevuma „Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotāja” drukas versijas.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 3.maijā
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
12:00  Katrīnas Čakstes Vilsones grāmatas “Karš, mīlestība, atbrīvošana” atvēršanas pasākums Saeimā