Saeimas deputātes pārrunās šīs Saeimas laikā paveikto

(25.10.2010.)

Otrdien, 26.oktobrī, Saeimas Sieviešu deputātu grupa sadarbībai ar citu valstu parlamentārietēm tiksies, lai izvērtētu grupas darba rezultātus, kā arī iepazītos ar dramaturga un režisora Pētera Pētersona teātra zinātnei veltīto bibliotēku.

„Šīs sadarbības grupas ietvaros aplūkotas dažādas dzimumu līdztiesības aktualitātes. Ciešā sadarbībā ar sieviešu nevalstiskajām organizācijām esam meklējušas risinājumus plašam problēmu lokam - no jautājumiem, ar kuriem ikdienā saskaras sievietes uzņēmējas un laukos dzīvojošas sievietes, līdz demogrāfijas un nodarbinātības veicināšanai,” norāda Saeimas priekšsēdētāja biedre, Sieviešu deputātu grupas priekšsēdētāja Karina Pētersone.

„Ņemot vērā līdz šim sadarbības grupā skatīto jautājumu spektru, šoreiz neformālākā gaisotnē atskatīsimies uz paveikto, kā arī vairāk uzmanības veltīsim kultūras jautājumiem,” atzīmē K.Pētersone.

Sieviešu deputātu grupas sanāksme notiks otrdien, 26.oktobrī, plkst.16.00 dzīvoklī, kurā iekārtota dramaturga un režisora Pētera Pētersona piemiņas telpa. Darba grupas dalībniecēm būs iespēja iepazīties ar dramaturga veidoto plašo teātra zinātnei veltīto bibliotēku. Šajā dzīvoklī savulaik bijusi iekārtota arī gleznotāja Valdemāra Tones darbnīca, un tajā uzturējies arī dzejnieks Aleksandrs Čaks.

Saeimas Sieviešu deputātu grupa sadarbībai ar citu valstu parlamentārietēm dibināta 2007.gada 15.novembrī, un tajā piedalās gandrīz visas Saeimas deputātes. Deputātu grupas galvenie darbības virzieni - paplašināt sadarbību ar citu valstu parlamentārietēm, veidot dialogu ar nevalstiskajām organizācijām un veicināt līdztiesības problēmu izpratni sabiedrībā.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt