Saeimas deputāti ar jauno Kuveitas vēstnieku pārrunā ekonomiskās sadarbības iespējas

(12.10.2010.)

Galvenie Latvijas un Kuveitas ekonomiskās sadarbības virzieni varētu būt kokrūpniecība, pārtikas rūpniecība, celtniecība un farmācijas nozare, otrdien, 12.oktobrī, pauda Saeimas deputāti, tiekoties ar jauno Kuveitas Valsts ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Musāidu Alhārūnu (Musaed al-Haroun).

Tikšanās laikā puses bija vienisprātis, ka abu valstu ekonomiskā sadarbība nav pietiekami plaši attīstīta, tomēr tai ir labs izaugsmes potenciāls. Latvijai ir būtiski apgūt jaunus eksporta tirgus, un Kuveita, kā arī viss Persijas līča reģions ir perspektīvs un neapgūts tirgus, atzina Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Kuveitas parlamentu priekšsēdētājs Alberts Krūmiņš.

Latvija būtu ieinteresēta mūsu valsts tirdzniecības nama atvēršanā Kuveitā, un jau novembrī jaunajam Latvijas vēstniekam Ilgvaram Kļavam akreditācijas vizītē uz Kuveitu līdzi dosies Latvijas uzņēmēju delegācija, darīja zināmu A.Krūmiņš.

Viņš arī atgādināja, ka Saeima ir ratificējusi Latvijas un Kuveitas nolīgumu par dubultu neaplikšanu ar nodokļiem un vizītē šo Tuvo Austrumu reģiona valsti apmeklējis arī Latvijas ārlietu ministrs.

Arī vēstnieks pauda viedokli, ka abām valstīm ir vairāki perspektīvi ekonomiskās sadarbības virzieni. „Pateicoties savam ģeogrāfiskajam izvietojumam, Latvija ir kā labi vārti uz plašajiem kaimiņu tirgiem,” atzina M.Alhārūns.

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157625023986681/
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt