Saeima groza Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumu

(07.10.2010.)

Saeima ceturtdien, 7.oktobrī, otrajā galīgajā lasījumā pieņēma atbildīgās komisijas izstrādātos grozījumus Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā, kas paredz sociālo dienestu klientiem noteikt pienākumu piedalīties rehabilitācijas pasākumos darba prasmju atjaunošanai.

Lai iedzīvotāji, kuri ilgstoši nestrādā, varētu turpināt saņemt pašvaldības sociālo palīdzību, viņiem būs aktīvi jāpilda līdzdarbības pienākumi, tostarp jāpiedalās sociālās rehabilitācijas pasākumos darba un sociālo prasmju saglabāšanai, atjaunošanai un atgūšanai. 

Likuma grozījumi ietver arī normu, kas nostiprina personu ar prognozējamu invaliditāti tiesības saņemt sociālās rehabilitācijas pakalpojumus. Šādas izmaiņas nepieciešamas, ņemot vērā, ka nākamā gada 1.janvārī stāsies spēkā jaunais Invaliditātes likums, kas ievieš jaunu terminu - prognozējama invaliditāte.

Grozījumi precizē arī ar tehnisko palīglīdzekļu pakalpojumu organizēšanu saistītus jautājumus. Kā norāda likumprojekta autori, līdzšinējā likuma redakcija tika interpretēta neviennozīmīgi, tādēļ likums papildināts ar termina „tehnisko palīglīdzekļu pakalpojumi” skaidrojumu, precizējot, kādus pasākumus ietver šie pakalpojumi. 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā