Saeimas komisija meklēs risinājumus redzes invalīdu asistentu nodrošināšanai

(27.09.2010.)

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti otrdien, 28.septembrī, meklēs risinājumus asistenta pakalpojumu nodrošināšanai personām ar redzes invaliditāti.

Saeimā pieņemtais Invaliditātes likums paredz būtiskas izmaiņas esošajā sistēmā, lai cilvēkiem palīdzētu mazināt invaliditātes sekas. Viens no jauninājumiem ir prasība, ka no 2011.gada 1.janvāra pirmās grupas invalīdiem pienākas asistenta pakalpojumi.

„Pirms pāris nedēļām, pārrunājot šo jautājumu, komisija aicināja Labklājības ministriju izvērtēt visas iespējas asistentu nodrošināšanai piesaistīt Eiropas Savienības finansējumu. Tāpat komisija aicināja pakalpojuma administrēšanu uzticēt Latvijas Neredzīgo biedrībai, kura sevi ir pierādījusi kā profesionālu un atbildīgu valsts partneri,” skaidro komisijas priekšsēdētāja Aija Barča.

„Tāpēc rītdienas komisijas sēdē ar ministrijas amatpersonām diskutēsim par optimālo pakalpojuma administrēšanas un finansēšanas modeli, lai jau nākamā gada sākumā redzes invalīdi saņemtu tiem tik ļoti nepieciešamo asistenta atbalstu,” norāda A.Barča.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē piedalīsies Labklājības ministrijas pārstāvji, un sēde notiks otrdien, 28.septembrī, plkst.15.00 Jēkaba ielā 10/12, 210.telpā.

 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde