Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze piedalās unikālas ražotnes atklāšanā

(24.09.2010.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze piektdien, 24.septembrī, piedalījās masīvkoksnes šūnu materiāla ražotnes DendroLight atklāšanā Ventspilī, kas ir vienīgais šāda profila uzņēmums pasaulē.

„Priecājos, ka šī unikālā masīvkoka šūnu materiāla ražotne atrodas tieši Ventspilī un Latvija ir parādījusi, ka spēj būt priekšā Baltijai, Eiropai un arī pasaulei. Esmu patiesi gandarīts, ka Ventspils rāda priekšzīmi visai mūsu valstij, pievēršot pastiprinātu uzmanību eksportspējīgas rūpniecības attīstībai, kas šajā mūsu valstij nebūt ne vieglajā laikā ir īpaši svarīgi,” uzņēmuma atklāšanā teica Saeimas priekšsēdētājs.

G.Daudze augsti novērtēja Ventspils pašvaldības un brīvostas pārvaldes aktīvo darbu, piesaistot un pārliecinot potenciālos investorus izveidot un attīstīt savas ražotnes Ventspilī.

Saeimas priekšsēdētājs arī atgādināja, ka šāda jauna ražotne dod darbu ne tikai tiem ventspilniekiem, kuri tajā strādās, bet arī tiem, kuri strādā saistītajās nozarēs - izejmateriālu piegādātājiem, transporta un loģistikas uzņēmumiem. „Ceru, ka cilvēki visā pasaulē jau pavisam drīz novērtēs šī jaunā ekoloģiskā, vieglā un izturīgā DendroLight materiāla labās īpašības un jaunajai ražotnei būs daudz darba un klientu,” novēlēja G.Daudze.

Masīvkoka šūnu plate ir unikāls materiāls, ko iegūst, īpašā veidā apstrādājot koksni. Tas ir ekoloģisks, viegls, ar labu siltumizolāciju un izturīgs. Kā izejmateriālu šūnu plates ražošanai plānots izmantot tikai vietējo zāģētavu piedāvātos kokmateriālus.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt