Rīt Saeimā notiks atvērto durvju diena

(16.09.2010.)

Rīt, 17.septembrī, Saeimā notiks atvērto durvju diena, kuras ietvaros interesentiem būs iespēja ne tikai aplūkot Saeimas namu, bet arī tikties ar Saeimas priekšsēdētāju Gundaru Daudzi un citiem deputātiem. Iespēju jau iepriekš pieteikt savu apmeklējumu izmantojuši teju 2000 cilvēku no visiem Latvijas reģioniem. Vislielāko interesi viesoties Saeimā izrādījuši skolēni.

Saeimas priekšsēdētājs G.Daudze plāno tikties ar skolēniem no Jūrkalnes pamatskolas, Ventspils 3.vidusskolas, kā arī Pumpuru vidusskolas Jūrmalā. Tiem viesiem, kas jau iepriekš pieteikušies Saeimas apmeklējumam plkst.11.30, būs ekskluzīva iespēja vērot Saeimas priekšsēdētāja sasveicināšanos un tradicionālo fotografēšanos ar Igaunijas vēstnieku, kurš Saeimā ieradīsies iepazīšanās vizītē.

Apmeklētāji Saeimas namā, Jēkaba ielā 11, tiks gaidīti laikā no plkst.10. līdz pat 19.00.

Dodoties ekskursijā pa Saeimas namu, interesenti varēs apmeklēt Saeimas sēžu zāli, kurā katru ceturtdienu deputāti sanāk uz sēdēm, un Sarkano zāli, kurā notiek Saeimas Prezidija sēdes un konferences. Tāpat apmeklētāji varēs ielūkoties Saeimas priekšsēdētāja kabinetā un darbinieku darba telpās, kā arī aplūkot Dāvanu zālē izvietotās ārvalstu delegāciju dāvanas Latvijas parlamentam.

Arī šogad atvērto durvju dienā apmeklētājiem būs iespēja apskatīt reprezentācijas telpas, kurās tiek uzņemti ārvalstu parlamentu vadītāji, ministri, vēstnieki un citas augstas amatpersonas.

Apmeklētāju uzmanībai tiks piedāvāta arī informatīva prezentācija par Saeimu un īpaši šim pasākumam izveidots video materiāls par parlamenta ikdienas darbu, tostarp deputātu diplomātiskajām aktivitātēm, likumdošanas procesu un Saeimas tradīcijām.

Lai apmeklētu Saeimas namu, apmeklētājiem, ieejot parlamenta ēkās, Saeimas apsardzei būs jāuzrāda personu apliecinošs dokuments (pase, skolēnu apliecība vai autovadītāja apliecība) un jāiziet drošības pārbaude.

Saeimas nama apmeklētājiem jābūt atbilstoši ģērbtiem - netiek ielaisti apmeklētāji īsbiksēs un sporta tērpā. Aizliegts ienest šaujamieročus, sprāgstošas un viegli uzliesmojošas vielas, asus priekšmetus u.tml. Apmeklējuma laikā jāievēro pieklājības normas, nedrīkst trokšņot, lietot mobilos telefonus, kā arī ēst ārpus tam speciāli paredzētās vietās. Apmeklētājiem jāpakļaujas Saeimas apsardzes un Saeimas Kancelejas darbinieku norādījumiem.

Saeimas ēkā atļauts fotografēt un filmēt, ievērojot Saeimas apsardzes un Saeimas Kancelejas darbinieku norādījumus.

Plašāka informācija par atvērto durvju dienu Saeimas mājaslapā: www.saeima.lv/Atv.htm.



Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī