Saeimas Aizsardzības komisija tiekas ar Polijas aizsardzības ministru

(10.09.2010.)

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš un komisijas deputāti piektdien, 10.septembrī, tikās ar Polijas Republikas aizsardzības ministru Bogdanu Klihu (Bogdan Klich).

Latvijas un Polijas sadarbību militārajā jomā puses raksturoja kā lielisku. „Mūsu līdzšinējā divpusējā sadarbība aizsardzībā, kā arī sadarbība NATO ietvaros veidojusies ļoti sekmīgi,” sacīja J.Dalbiņš. „Latvija īpaši atvērta militārajai sadarbībai starp Poliju un trim Baltijas valstīm, jo mums visiem ir līdzīga vēsturiskā pieredze, kā arī kopīgas drošības politikas intereses šajā reģionā.” Komisijas priekšsēdētājs arī pateicās par Polijas dalību Baltijas valstu gaisa telpas kontrolē.

Latvijas un Polijas sadarbības sekmīgo veidošanos akcentēja arī B.Klihs, atzīstot, ka reti ar kuru valsti Polijai izveidojusies tik cieša sadarbība aizsardzības jautājumos kā ar Latviju.

Tikšanās laikā tāpat pārrunāti lielākie NATO nākotnes izaicinājumi un NATO stratēģiskās koncepcijas pieņemšanas gaita, kā arī Ziemeļatlantijas līguma 5.paragrāfa nozīme. 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta