Saeimas namu virtuāli apmeklējuši jau vairāk nekā 1000 interesentu

(16.07.2010.)
Saeimas mājaslapā www.saeima.lv aplūkojamā virtuālā ekskursija pa Saeimas namu mēneša laikā kopš tās atklāšanas apmeklēta jau vairāk nekā 1000 reizes.  

Virtuālā ekskursija ikvienam interneta lietotājam sniedz iespēju neklātienē iepazīt Saeimas nama arhitektūru un interjeru - Saeimas sēžu zāli, amatpersonu darba telpas, reprezentācijas zāles un citas telpas, kurās norisinās parlamenta ikdienas darbs un tiek uzņemti ārvalstu viesi. Tuvplānā var aplūkot arī parlamenta saņemtās dāvanas un mākslas priekšmetus, tai skaitā vērtīgāko no tiem - 18.gadsimta Ķīnas porcelāna vāzi, kas rotā Kamīnzāli. Virtuālo ekskursiju veido 92 fotoattēli, kā arī apraksti, kas stāsta par Saeimas nama telpu vēsturi un funkcijām mūsdienās. 

Ir izveidota arī virtuālās ekskursijas angļu versija, kas ļauj mūsu parlamentu virtuāli iepazīt arī angļu valodā runājošajiem. 

Virtuālā ekskursija izveidota Saeimas darbinieku spēkiem, šim projektam papildu budžeta līdzekļi nav izmantoti.

Ikvienam interesentam ir iespēja apmeklēt Saeimu arī klātienē. Ekskursijai Saeimā var pieteikties pa tālruni 67087535 vai sūtot pieteikumu uz e-pastu ekskursijas@saeima.lv . Ekskursijas ir bezmaksas un notiek darba dienās no plkst.9.00 līdz 16.30 gida pavadībā latviešu un angļu valodā. Ceturtdienās interesenti var apmeklēt Saeimas sēdes. 


Saeimas Preses dienests
Piektdien, 29.martā