Saeimas Tautsaimniecības komisija pieprasa informāciju no Parex bankas

(09.07.2010.)

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija pieprasījusi skaidrojumu no AS Parex banka saistībā ar jaunā Maksātnespējas likuma ietekmi uz bankas finanšu darbību.

„Plašsaziņas līdzekļos izskanējusi informācija, ka jaunais Maksātnespējas likums pašreizējā redakcijā Parex bankai varētu radīt 30 miljonus latu zaudējumus, kas būtu jākompensē no valsts budžeta,” norāda atbildīgās komisijas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis. Komisija ir pieprasījusi no bankas informāciju par šo veikto aprēķinu metodiku un aicinājusi bankas pārstāvjus piedalīties 12.jūlija komisijas sēdē.

Komisijas priekšsēdētājs pauž bažas par aprēķinu pamatotību. „Ja Parex bankas rīcībā bija šādi aprēķini, kāpēc banka nevērsās ar šo informāciju komisijā, tā vietā nopludinot to plašsaziņas līdzekļos?” vaicā V.A.Krauklis.

„Jaunā Maksātnespējas likumā būtiskākā atšķirība ir ieķīlātās mantas pārdošanas ātrums. Bankas vairs nespēs juridiski korekti noslēpt zaudējumus, kas jau patlaban ir radušies, taču „uz papīra” vēl nav iegrāmatoti,” norāda komisijas priekšsēdētājs. „Nevis jaunais likums radīs zaudējumus, bet gan pašu banku agrākā kreditēšanas politika,” uzsver V.A.Krauklis.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde