Pirmo reizi Saeimas namu varēs apmeklēt arī virtuāli

(15.06.2010.)

Ceturtdien, 17.jūnijā, Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze atklās jaunizveidoto virtuālo ekskursiju par Saeimas namu, kas no ceturtdienas internetā būs apskatāma ikvienam Saeimas mājaslapas apmeklētājam.

Atklāšanas pasākumā aicināti piedalīties bērnu vasaras nometnes dalībnieki, kuriem būs unikāla iespēja Saeimas nama arhitektūru aplūkot gan klātienē, gan pirmajiem piedalīties virtuālajā pastaigā pa parlamentu.

Virtuālā ekskursija ikvienam interneta lietotājam dos iespēju no savām mājām iepazīt Saeimas nama arhitektūru un interjeru - Saeimas sēžu zāli, amatpersonu darba telpas, reprezentācijas zāles un citas telpas, kurās norisinās parlamenta ikdienas darbs un tiek uzņemti ārvalstu viesi. Tā būs iespēja ielūkoties arī tajās telpās, kas ikdienas ekskursiju maršrutā nav iekļautas, piemēram, Saeimas priekšsēdētāja kabinets, Valsts prezidenta un Ministru prezidenta darba telpas.

Tuvplānā varēs aplūkot arī parlamenta saņemtās dāvanas un mākslas priekšmetus, tai skaitā vērtīgāko no tiem - 18.gadsimta Ķīnas porcelāna vāzi, kas rotā Kamīnzāli.

Virtuālā ekskursija piedāvās ne tikai telpu attēlus, bet arī aprakstus, kas stāsta par to vēsturi un funkcijām mūsdienās.

Ekskursija izveidota Saeimas darbinieku spēkiem, šim projektam papildu budžeta līdzekļi nav izmantoti.

Virtuālās ekskursijas atklāšanas pasākumā aicināti piedalīties bērnu nometnes „Vasaras pārsteigumi” dalībnieki, Saeimas Prezidija locekļi un Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas deputāti.

Saeimas virtuālās ekskursijas atklāšana notiks ceturtdien, 17.jūnijā, plkst.12.30 Saeimas Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā