Ziemeļvalstu un Baltijas valstu parlamentārieši akcentē sadarbību enerģētikas politikā

(08.06.2010.)

Ziemeļvalstu un Baltijas valstu parlamentu ārlietu komisiju priekšsēdētāji tikšanās laikā Jūrmalā uzsvēra nepieciešamību koordinēt reģionālo sadarbību enerģētikas jomā visos politiskajos līmeņos, it īpaši parlamentārajā.

Saeimas Ārlietu komisijas rīkotajā diskusijā 6. un 7.jūnijā piedalījās ārlietu komisiju vadītāji no Zviedrijas, Somijas, Norvēģijas, Dānijas, Īslandes, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas parlamentiem. 

„Ikgadējās tikšanās laikā šoreiz īpašu uzmanību veltījām ar enerģētikas jomu saistītajiem riskiem. Bijām vienisprātis, ka savlaicīgi jāmeklē risinājumi Baltijas reģiona enerģētiskajai izolētībai. Tomēr ne mazāk būtiska ir arī risku mazināšana citos šīs nozares sektoros, piemēram, saistībā ar iespējamām avārijām vai dabas katastrofām,” skaidro Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš.
 
Par enerģētikas drošības jautājumiem parlamentāriešus uzrunāja enerģētikas eksperts Juris Ozoliņš, kurš ieņēmis bijušā Eiropas Savienības enerģētikas komisāra Andra Piebalga padomnieka amatu. Tikšanās laikā pārrunāti arī jautājumi, kas saistīti ar atomelektrostaciju celtniecības plāniem Lietuvā, Baltkrievijā un Kaļiņingradas apgabalā. 

A.Bērziņš norāda, ka Ziemeļvalstu un Baltijas valstu parlamentu ārlietu komisiju vadītāji svētdien, 6.jūnijā, ar lielu interesi aplūkojuši AS „Latvijas Gāzes” pazemes gāzes krātuvi Inčukalnā. „Parlamentārieši ļoti atzinīgi novērtēja gāzes krātuves augsto tehnoloģisko līmeni. Tāpat mūsu ārzemju kolēģi krātuvi salīdzināja ar, lai arī nelielu, bet tomēr nozīmīgu nepārtrauktas gāzes piegādes drošības spilvenu,” pauž A.Bērziņš. 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem