Jēkaba laukumā atklāta puķu dobe Latvijas karoga un NATO emblēmas krāsās (foto)

(31.05.2010.)

Pirmdien, 31.maijā, Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze un NATO Parlamentārās Asamblejas (PA) prezidents Džons Teners (John Tanner) Jēkaba laukumā atklāja puķu dobi ar NATO PA Rīgas sesijas simboliku.

G.Daudze norādīja, ka Latvija, organizējot NATO PA pavasara sesiju, ir centusies paveikt visu, lai nodrošinātu veiksmīgu pasākuma norisi. „Šodien mums ir vēlme atstāt kaut ko paliekošu arī Rīgas iedzīvotājiem un viesiem,” pauda Saeimas priekšsēdētājs, atklājot puķu dobi, kas veidota NATO emblēmas un Latvijas karoga krāsās.

„Šis ir lielisks simbols tam, ka mūsu sadarbība ir cieša un konstruktīva, ka mēs esam pilntiesīga NATO dalībvalsts un zinām savus draugus, partnerus un sabiedrotos,” uzsvēra G.Daudze.

NATO PA prezidents Dž.Teners, uzrunājot klātesošos, pauda visdziļāko pateicību Latvijas tautai par viesmīlību, uzņemot savā valstī vairākus simtus viesu. Diezin vai ir labāka iespēja pateikties Latvijai, kā izveidojot šo puķu dobi, kas atgādinās par NATO Parlamentārās Asamblejas pavasara sesiju un priecēs Rīgas viesus visus vasaras mēnešus, pauda NATO PA prezidents.

Pasākuma norises laikā muzicēja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Štāba orķestris un klātesošie varēja baudīt arī NBS Godasardzes rotas defilē programmu.

Puķu dobe izveidota 140 kvadrātmetru liela, un tās apstādīšanai tika izmantoti aptuveni 6000 puķu stādu. Idejas autori norāda, ka apstādījums veido stilizētu kompasu, kas NATO emblēmā simbolizē dalībvalstu kopējo miera ceļu.

Latvijas karoga un NATO Parlamentārās Asamblejas emblēmas atveidošanai tika izmantotas sarkanās iresīnes, ilgziedu baltās begonijas, petūnijas, sudrablapu cinerārijas, kā arī zilie agerāti.


Foto no puķu dobes atklāšanas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157624172301084/
Video no pasākuma pieejams:
https://www.youtube.com/SaeimaSAB#p/a/u/0/-Rn53BRxpJE
Izmantojot materiālus publicēšanai, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.




Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā