Saeima Dagniju Staķi un Didzi Gavaru apstiprina ministru amatos

(13.05.2010.)

Saeima ceturtdien, 13.maijā, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra amatā apstiprināja Dagniju Staķi un veselības ministra amatā - Didzi Gavaru.

D.Staķe šobrīd ir Saeimas deputāte un vada Sabiedrības veselības apakškomisiju, kā arī darbojas Sociālo un darba lietu komisijā, Publisko izdevumu un revīzijas komisijā un Sociālās drošības apakškomisijā. No 2002. līdz 2007.gadam D.Staķe bija labklājības ministre, iepriekš vadījusi Tukuma rajona padomi un bijusi arī Tumes pagasta padomes priekšsēdētāja. Viņa Latvijas Universitātē ieguvusi maģistra grādu sabiedrības vadības specialitātē.

Par D.Staķes apstiprināšanu reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra amatā balsoja 48 deputāti, pret balsoja 24, bet 5 deputāti atturējās.

Jaunais veselības ministrs ir valdes loceklis SIA „E.Gulbja Laboratorija” un no 1993.gada šajā uzņēmumā pildījis direktora vietnieka pienākumus. D.Gavars šī gada aprīlī ievēlēts par Veselības aprūpes darba devēju asociācijas valdes locekli. Augstāko izglītību viņš ieguvis Latvijas Medicīnas akadēmijā.

Par D.Gavara apstiprināšanu veselības ministra amatā balsoja 49 deputāti, pret balsoja 25, bet 16 deputāts atturējās.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt