Saeimas deputāti diskutēs par inovatīvu un efektīvu valsts pārvaldi

(10.05.2010.)

Saeimas deputāti otrdien, 11.maijā, ar ekspertiem spriedīs par efektīvas un radošas valsts pārvaldes izveidošanu, kas balstās uz aktīvu iedzīvotāju līdzdarbību. Diskusija notiks, izskatot Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas projekta sadaļu „Inovatīva pārvaldība un sabiedrības līdzdalība”.

„Rīt deputāti pārrunās īpaši aktuālu stratēģiskās attīstības jautājumu,” uzsver Nacionālā attīstības plāna īstenošanas uzraudzības apakškomisijas priekšsēdētājs Māris Kučinskis. „Krīzes apstākļos kļuvis acīmredzams, ka nevaram atļauties lielu un birokrātisku valsts pārvaldi. Tās vietā jārada maza un profesionāla ierēdniecība, kas spēs politikas veidošanā iesaistīt sabiedrību un izmantos e-pārvaldes priekšrocības.” Viņš piebilst, ka „valsts pārvaldes reformas ir neatņemama attīstības stratēģijas sastāvdaļa un tieši tagad ir īstais brīdis tām ķerties klāt”.

Par valsts pārvaldes reformām diskutēs Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas un Nacionālā attīstības plāna īstenošanas uzraudzības apakškomisijas deputāti. Plānots, ka kopsēdē piedalīsies stratēģijas projekta autori, Valsts kancelejas, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvji, kā arī citi eksperti.

Komisijas un apakškomisijas kopīgā sēde notiks otrdien, 11.maijā, plkst.14.00 Jēkaba ielā 10/12, 409.telpā.




Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt