Saeimas deputāti piedalīsies akcijā „Atpakaļ uz skolu 2010”

(06.05.2010.)

Saeimas deputāti akcijas „Atpakaļ uz skolu 2010” ietvaros dosies uz skolām, lai klātienē jauniešiem stāstītu par Eiropas Savienību (ES) un veicinātu viņu izpratni par to.

Saeimas priekšsēdētājs Gundas Daudze 7.maijā plkst.10.40 viesosies Ventspils 1.ģimnāzijā, kur tiksies ar vairākām vidusskolas klasēm un stāstīs par ES piedāvātajām iespējām un mūsu valsts interešu pārstāvniecību tajā. „Esam pilntiesīga Eiropas Savienības dalībvalsts ar visiem no tā izrietošajiem ieguvumiem un pienākumiem. Latvijas jauniešiem ir dotas tieši tādas pat iespējas iegūt izglītību un jaunu pieredzi ārvalstīs kā viņu vienaudžiem citviet Eiropā. Tādēļ ir svarīgi šīs iespējas aktīvi izmantot, dodot savu pienesumu gan Latvijas, gan Eiropas izaugsmei,” norāda G.Daudze.

Savukārt Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone 10.maijā plkst.8.00 viesosies Rīgas Centra humanitārajā ģimnāzijā, kuru savulaik absolvējusi.

Vairāki Saeimas deputāti ir plānojuši viesoties dažādās Latvijas skolās arī citās dienās. Deputāts Valērijs Agešins (SC) plānojis apmeklēt Liepājas A.Puškina 2.vidusskolu, Dzintars Ābiķis - Natālijas Draudziņas ģimnāziju, Māris Ārbergs (TP) - Talsu 2.vidusskolu, Ingrīda Circene (JL) - Liepājas 1.ģimnāziju, Boriss Cilevičs (SC) - Rīgas 40.vidusskolu, Pēteris Hanka (ZZS) - Pāles pamatskolu, Andis Kāposts (ZZS) - Bilskas pamatskolu un Smiltenes tehnikumu, Ivans Klementjevs (SC) - Salaspils 2.vidusskolu, Sarmīte Ķikuste (JL) - Krāslavas Valsts ģimnāziju, Liene Liepiņa (JL) - Priekuļu vidusskolu un Cēsu Valsts ģimnāziju, Ingmārs Līdaka (ZZS) - Vecumnieku vidusskolu, Igors Pimenovs (SC) - Rīgas 10.vidusskolu, Baiba Rivža (ZZS) - Bauskas 1.vidusskolu, Oskars Spurdziņš (TP) - Valmieras 5.vidusskolu, Dagnija Staķe (ZZS) - Odzienas pamatskolu un Staņislavs Šķesters (ZZS) - Latgales Amatniecības meistaru skolu.

Līdzīgā akcijā Saeima piedalās jau trešo gadu.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde