Saeimas deputāti diskutēs par Latvijas pilsētu un reģionu attīstību

(26.04.2010.)

Saeimas deputāti otrdien, 27.aprīlī, plašā ekspertu lokā spriedīs par Latvijas telpisko attīstību, tajā ietverot gan pilsētu starptautiskās lomas stiprināšanu, gan valstij savdabīgā kultūras mantojuma un unikālo dabas ainavu saglabāšanu.

„Rīt spriedīsim par ekspertu piedāvāto Latvijas telpiskās attīstības scenāriju. Šī ir pirmā reize, kad tapis redzējums, kas uz valsti skatās kopumā un pārsniedz esošās situācijas konstatējumu,” skaidro Nacionālā attīstības plāna īstenošanas uzraudzības apakškomisijas priekšsēdētājs Māris Kučinskis. „Eksperti iezīmējuši galvenos attīstības virzienus, un pirmo reizi nosauktas tās pilsētas, kas nākotnē varētu kļūt par spēcīgākajiem Latvijas attīstības centriem. Rīt diskutēsim par šo ambiciozo piedāvājumu.”

Diskusija notiks, izskatot Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas projekta sadaļu „Telpiskās attīstības perspektīva”.

Par valsts telpiskās attīstību spriedīs Saeimas deputāti no Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas un Nacionālā attīstības plāna īstenošanas uzraudzības apakškomisijas.

Plānots, ka kopsēdē piedalīsies stratēģijas projekta autori, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas, Satiksmes ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvji, kā arī citi eksperti.

Komisiju kopsēde notiks otrdien, 27.aprīlī, plkst.14.00 Jēkaba ielā 10/12, 409.telpā.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt