Konferencē Saeimā aktualizē sadarbības nozīmi, strādājot ar vardarbībā cietušiem bērniem (foto)

(23.04.2010.)

Piektdien, 23.aprīlī, konferencē Saeimā valsts, pašvaldību un nevalstisko organizāciju pārstāvji konferencē diskutēja par sadarbības izaicinājumiem un problēmām, strādājot ar bērniem, kas cietuši no vardarbības.

„Šodien mums ir izdevies pie viena galda sapulcināt cilvēkus, kuru redzeslokā ir vardarbības problēma. Tie ir gan praktiķi, kuri diendienā strādā ar vardarbībā cietušiem bērniem, gan iestāžu speciālisti, kuru ziņā ir rūpēties par šīs sistēmas efektivitāti. Būtiski, ka spējam identificēt problēmas un definēt kopīgus mērķus. Šodien esam strādājuši, lai, saskaņojot valsts, pašvaldību un nevalstiskā sektora darbu, palīdzētu bērniem,” teica konferences moderatore, Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča. 

A.Barča uzsvēra, ka galvenais konferences ieguvums ir iespēja satuvināt šajā procesā iesaistītās organizācijas un rosināt tās uz ciešāku un efektīvāku sadarbību. Arī likumdevējiem ir būtiski izprast šīs jomas praktiskos aspektus, lai vērtētu un uzraudzītu valsts iestāžu un pašvaldības darbu, norādīja konferences moderatore.

Konferences dalībniekus šodien uzrunāja starptautiska eksperte bērnu tiesību aizsardzības jautājumos, UNICEF konsultante Margareta Linča (Margaret A.Lynch), kura uzsvēra starpdisciplināras pieejas nozīmi, risinot vardarbības pret bērniem gadījumus. 

Pasākumā piedalījās Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti, pārstāvji no Talsu novada krīžu centra, Allažu bērnu un ģimenes atbalsta centra, Rīgas domes, Veselības ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, kā arī Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas un citām organizācijām.

Konferenci „Bērna interešu ievērošana, organizējot starpinstitucionālo sadarbību, vardarbības pret bērnu gadījumu risināšanā” organizēja Saeima sadarbībā ar nodibinājumu „Centrs Dardedze”.

Fotogrāfijas: www.flickr.com/saeima
Izmantojot foto publicēšanai, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā