Uzsāk apmācības NATO PA Rīgas sesijas brīvprātīgajiem (foto)

(22.04.2010.)

Ceturtdien, 22.aprīlī, Saeimā uz pirmo apmācību semināru sanāca brīvprātīgie, kuri pieteikušies līdzdarboties NATO Parlamentārās Asamblejas (PA) Rīgas sesijas norises nodrošināšanā.

Uzrunājot jauniešus, NATO PA Latvijas delegācijas vadītāja Vaira Paegle norādīja, ka NATO PA Rīgas sesijas organizēšana šī gada pavasarī Latvijai ir ļoti liels izaicinājums un atbildība, bet brīvprātīgie būs vēstneši tam, cik veiksmīga būs sesijas norise. „Latvija ar šo asambleju var parādīt mūsu rīcībspēju, mēs varam parādīt mūsu valsti, mākslu un kultūru. Mēs varam parādīt to, ka mums ir gaiša, spējīga un spēcīga jaunatne,” teica V.Paegle.

Šodien NATO PA brīvprātīgie uzzināja pa NATO PA būtību, vēsturi un darbības formām, kā arī iepazinās ar protokola un etiķetes pamatiem, nodrošinot starptautiskus pasākumus.

NATO PA Rīgas sesijai brīvprātīgā statusā pieteikušies 40 interesenti, galvenokārt Rīgas Stradiņa universitātes studenti, kuri apliecinājuši labas valodu zināšanas, augstas komunikācijas prasmes, kā arī izrādījuši vēlmi un gatavību iesaistīties sesijas norises nodrošināšanā.

Līdz sesijas sākumam šī gada maijā brīvprātīgajiem paredzēti vēl trīs apmācību semināri, kuros viņi iepazīsies ar NATO PA pavasara sesijas programmu, sesijas norises vietu, kā arī brīvprātīgo darba pienākumiem.

Brīvprātīgie būs iesaistīti viesu sagaidīšanā lidostā un viesnīcās, kā arī pavadīs viesus sesijas oficiālajā transportā un ekskursiju laikā. Daļa jauniešu palīdzēs NATO PA sekretariātam nodrošināt pastāvīgo komiteju sēžu un plenārsēdes norisi, bet citi būs iesaistīti tehniskajos darbos - dokumentu kopēšanā, izdalīšanā un savākšanā, kā arī sniegs citu nepieciešamo atbalstu.

NATO Parlamentārā Asambleja ir 1955.gadā dibināta konsultatīva starpparlamentāra organizācija, kas apvieno Ziemeļatlantijas līguma organizācijas valstu parlamentāriešus. NATO PA ir kā tilts starp NATO un tās dalībvalstu likumdevējiem, kas palīdz uzturēt parlamentu un sabiedrības atbalstu alianses politikai.

Ar plašāku informāciju par NATO PA un PA Rīgas sesiju var iepazīties NATO PA 2010.gada pavasara sesijas mājaslapā www.natopariga.lv, kā arī organizācijas oficiālajā mājaslapā: www.nato-pa.int.

NATO PA 2010.gada pavasara sesija no 2010.gada 28.maija līdz 1.jūnijam notiks Rīgā starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

Video no apmācību semināra: https://www.youtube.com/user/SaeimaSAB
Fotogrāfijas no apmācību semināra: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157623785250717/
Izmantojot fotogrāfijas, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā