Saeimas Aizsardzības komisija aicina ministrus uz sarunu par spēka struktūru darbinieku atlīdzības sistēmu

(12.04.2010.)

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija otrdien, 13.aprīlī, uz sēdi aicinājusi aizsardzības ministru Imantu Lieģi un iekšlietu ministri Lindu Mūrnieci, lai diskutētu par karavīru, kā arī policistu un citu institūciju darbinieku ar speciālajām dienesta pakāpēm atlīdzības noteikšanu saskaņā ar vienoto valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu atlīdzības sistēmu.

Komisija iepriekš asi kritizējusi valdības lēmumu vienotajā atlīdzības sistēmā iekļaut Nacionālo bruņoto spēku, iekšlietu sistēmas un Ieslodzījuma vietu pārvaldes darbiniekus un aicinājusi Ministru prezidentu Valdi Dombrovski šo struktūru pārstāvjus no sistēmas tomēr izslēgt.

„Mēs neesam pret šādas vienotas sistēmas izveidi, tomēr uzskatām, ka ir nepareizi sajaukt kopā darba attiecības ar dienestu. Veiktās izmaiņas tikai pasliktina situāciju un šiem cilvēkiem rada nedrošības sajūtu par savu nākotni,” norāda komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš. Viņš uzsver, ka, atstājot šo struktūru pārstāvjus vienotajā atlīdzības sistēmā, tiek kropļota visa valsts drošības struktūra un agri vai vēlu šī kļūda būs jālabo.

Uz komisijas sēdi aicināti arī pārstāvji no Finanšu ministrijas un Tieslietu ministrijas.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde notiks otrdien, 13.aprīlī, plkst.10.00 Jēkaba ielā 16, 408.telpā.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā