Izglītības komisijas deputāti noskatīsies filmu par klimata pārmaiņām

(12.04.2010.)

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti otrdien, 13.aprīlī, noskatīsies režisores Frenijas Armstrongas (Franny Armstrong) filmu par klimata pārmaiņu ietekmi uz cilvēci "Muļķu laikmets" (The Age of Stupid).

„Šī filma sniedz netradicionālu skatījumu uz globālo sasilšanu un pasaulē ir guvusi plašu ievērību. Filmā skartā problēma ir ārkārtīgi aktuāla, un deputāti ir ieinteresēti padziļināti analizēt šīs Britu padomes piedāvātās filmas zinātnes un kultūras aspektus,” norāda komisijas priekšsēdētājs Jānis Strazdiņš. „Komisijas sēdē piedalīsies un deputātus uzrunās Lielbritānijas vēstniecības un Britu padomes vadība, kā arī klimata pārmaiņu pētnieks.”

Britu padome ar filmas veidotājiem ir vienojusies par tiesībām gadu visā pasaulē demonstrēt filmu izglītības nolūkos. Britu padomes pārstāvniecība Latvijā organizē filmas izrādīšanu gan izglītības iestādēs, gan kultūras centros visā valstī.

Komisijas sēdē aicināta piedalīties Britu padomes pārstāvniecības vadītāja Dace Melbārde, Lielbritānijas vēstniecības Misijas vadītāja vietnieks un konsuls Latvijā Daniels Grzenda (Daniel Grzenda), vēstniecības politisko jautājumu atašejs Saimons Bulls (Simon Bull) un politikas nodaļas speciāliste Laura Cunska-Āboma, kā arī Latvijas Universitātes profesors, Vides zinātnes nodaļas vadītājs Māris Kļaviņš.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde notiks otrdien, 13.aprīlī, plkst.10.00 Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11.





Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt