Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze vadīs darba grupu par stratēģisko dokumentu sasaisti ar valsts budžetu (foto)

(16.03.2010.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze vadīs darba grupu, kura strādās pie likumdošanas izmaiņām, lai valsts budžeta izstrādi sasaistītu ar valsts stratēģiskās attīstības dokumentiem. Par to otrdien, 16.martā, meklējot risinājumus efektīvākam valsts budžeta līdzekļu izlietojumam, vienojās Saeimas priekšsēdētājs, Saeimas komisiju vadītāji un valsts kontroliere Inguna Sudraba.

„Ir jāpanāk maksimāli efektīvs valsts budžeta līdzekļu izlietojums, un to iespējams izdarīt, sasaistot valsts stratēģiskās attīstības plānu ar budžeta izstrādi,” raksturojot darba grupas mērķus, uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs. „Likumdošanā jānosaka, ka stratēģiskās attīstības dokumenti ir jāpilda un valsts budžets jāizstrādā, ņemot vērā stratēģijā noteiktos mērķus.” Viņš piebilda, ka citādi „nav pārliecības, ka valsts līdzekļi tiek iztērēti tur, kur tas visvairāk vajadzīgs”.

„Šobrīd budžets tiek izstrādāts atrauti no iepriekš izstrādātajiem politikas dokumentiem,” situāciju raksturoja valsts kontroliere. „Lai stratēģiskos plānus iedzīvinātu, tajos jānosaka konkrēti sasniedzamie rezultāti, un jāparedz, ka plāna izpilde ir obligāta un budžeta sadalījums jāpakārto plānā noteiktajiem mērķiem.” I.Sudraba pauda gandarījumu, ka Valsts kontroles iniciatīva Saeimā ir guvusi atsaucību un jau drīzumā sāksies reāls darbs pie likumdošanas pilnveidošanas.

Saeimas priekšsēdētāja Gundara Daudzes vadītajā darba grupā piedalīsies Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Guntis Bērziņš, Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Oskars Spurdziņš, Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš, Nacionālā attīstības plāna īstenošanas uzraudzības apakškomisijas priekšsēdētājs Māris Kučinskis un valsts kontroliere Inguna Sudraba.

Darbs sāksies, analizējot Latvijas stratēģiskās attīstības plānu 2010.-2013.gadam, kas valdībai parlamentā jāiesniedz līdz 25.martam. Darba grupa lems, kā šī plāna realizāciju iedzīvināt likumos.


Fotogrāfijas pieejamas: www.flickr.com/saeima
Video pieejams: www.youtube.com/SaeimaSAB
Izmantojot materiālus publicēšanai, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.




Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī