Dalībai NATO PA sesijā Rīgā pieteikušies jau vairāk nekā 530 ārvalstu viesi

(05.03.2010.)

Dalībai NATO Parlamentārās Asamblejas (PA) šī gada pavasara sesijā Rīgā patlaban jau pieteikušies vairāk nekā 530 dalībnieki - gan NATO PA dalībvalstu un asociēto valstu parlamentārieši, gan viņus pavadošās personas. 

NATO PA pavasarī apmeklēs parlamentārieši no 28 organizācijas dalībvalstīm un 14 NATO PA asociētajām dalībvalstīm, kuri sesijas darbā piedalās bez balsošanas tiesībām - Armēnijas, Austrijas, Azerbaidžānas, Bosnijas un Hercegovinas, Gruzijas, Krievijas, Moldovas, Melnkalnes, Serbijas, Somijas, Šveices, Zviedrijas, bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas un Ukrainas. 

Rīgā tiek gaidītas arī NATO PA reģionālo partneru un asociēto Vidusjūras valstu delegācijas, pārstāvji no Eiropas Parlamenta, kā arī parlamentārie novērotāji. Šajā sesijā būs pārstāvēti arī Afganistānas parlamentārieši.

Sesijā aicināti piedalīties arī parlamentārieši no Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas Parlamentu Asamblejas, Eiropas Padomes Parlamentārās Asamblejas un Rietumeiropas Savienības Asamblejas (Eiropas drošības un aizsardzības Parlamentārās Asamblejas).

Uz NATO PA pasākumiem Rīgā ieradīsies ne tikai citu valstu parlamentārieši, bet arī viņus pavadošās personas, parlamentu darbinieki, NATO PA sekretariāta darbinieki, mediju pārstāvji un citi ārvalstu viesi. Sesijas dalībnieki paši apmaksās uzturēšanās izdevumus.

NATO PA sesijas norisinās divas reizes gadā - pavasarī un rudenī - pēc kārtas katrā NATO dalībvalstī. Šopavasar no 28.maija līdz 1.jūnijam tā notiks Rīgā.

NATO Parlamentārā Asambleja ir 1955.gadā dibināta konsultatīva starpparlamentāra organizācija, kas apvieno Ziemeļatlantijas līguma organizācijas valstu parlamentāriešus. NATO PA ir kā tilts starp NATO un tās dalībvalstu likumdevējiem, kas palīdz uzturēt parlamentu un sabiedrības atbalstu alianses politikai.

Ar plašāku informāciju var iepazīties NATO PA 2010.gada pavasara sesijas mājaslapā: http://www.natopariga.lv/, kā arī organizācijas oficiālajā mājaslapā: http://www.nato-pa.int/.

 

Saeimas Preses dienests

Otrdien, 16.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
09:40  Saeimas Prezidija sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:30  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Eksporta un konkurētspējas apakškomisijas un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Iekšējās drošības apakškomisijas kopsēde
12:00  Juridiskās komisijas Satversmes un tiesu politikas apakškomisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēde
13:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas Administratīvi teritoriālās reformas rezultātu izvērtēšanas apakškomisijas sēde
14:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Ēnu ekonomikas apkarošanas apakškomisijas sēde
14:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Augstākās izglītības, zinātnes un cilvēkkapitāla apakškomisijas sēde