Saeimā viesojas Baltkrievijas parlamenta Ārlietu komisijas priekšsēdētājs (foto)

(12.02.2010.)

Saeimas Ārlietu komisijas deputāti piektdien, 12.februārī, tiekoties ar Baltkrievijas Nacionālās sapulces Pārstāvju palātas Ārlietu un NVS lietu komisijas priekšsēdētāju Sergeju Maskeviču, pārrunāja iespējas veicināt abu valstu ekonomiskos sakarus, sadarbību izglītībā, kā arī Baltkrievijas attiecības ar Eiropas Savienību (ES).

Sveicot viesi Saeimā, komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš pauda gandarījumu par Latvijas un Baltkrievijas divpusējo attiecību dinamiku. „Mēs ļoti pozitīvi skatāmies uz līdzšinējo divpusējo attiecību veidošanās gaitu, it īpaši ekonomiskās sadarbības un pārrobežu kontaktu jomās,” norādīja komisijas priekšsēdētājs.

A.Bērziņš pauda pārliecību, ka jaunu impulsu abu valstu attiecībās dos arī plānotā vienošanās par robežas šķērsošanas atvieglojumiem pierobežas iedzīvotājiem. „Jaunā vienošanās atvieglos pierobežas iedzīvotāju dzīvi un veicinās abu valstu ekonomiskos kontaktus,” teica A.Bērziņš.

Arī Baltkrievijas parlamenta Ārlietu komisijas priekšsēdētājs atzina plānotās vienošanās nozīmi, atzīmējot, ka robežšķērsošanas atvieglojumu piemērošana 50 kilometru platai pierobežas joslai stiprinās uzņēmēju un pierobežas iedzīvotāju kontaktus. Baltkrievija velta lielu uzmanību ekonomiskās sadarbības stiprināšanai ar Latviju, apliecināja baltkrievu parlamentārietis.

S.Maskevičs arī atzīmēja, ka Baltkrievija daudz dara, lai uzlabotu attiecības ar ES un veidotu konstruktīvas attiecības ar šo valstu bloku. Tādēļ Baltkrievija ir ieinteresēta aktīvi piedalīties jaunajā Austrumu partnerības iniciatīvā, kurā ES iekļāvusi arī Baltkrieviju. „Vēlamies, lai Eiropas Savienība Baltkrieviju uztvertu kā uzticamu partneri. Šajā kontekstā sadarbību ar Eiropas Savienības dalībvalsti Latviju uzskatām par īpašu prioritāti,” teica S.Maskevičs.

Ar Baltkrievijas parlamenta Ārlietu komisijas priekšsēdētāju 12.februārī tikās arī Saeimas deputātu grupa sadarbībai ar Baltkrievijas parlamentu. Tikšanās laikā pārrunāti abu valstu parlamentārie kontakti, kā arī līdzšinējie un plānotie sadarbības projekti ekonomikā, augstākās izglītības jomā un kultūrā. 

   
Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: www.flickr.com/saeima
Video no tikšanās pieejams: www.youtube.com/SaeimaSAB
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.


Saeimas Preses dienests

Otrdien, 16.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
09:40  Saeimas Prezidija sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:30  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Eksporta un konkurētspējas apakškomisijas un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Iekšējās drošības apakškomisijas kopsēde
12:00  Juridiskās komisijas Satversmes un tiesu politikas apakškomisijas sēde
12:00  Juridiskās komisijas Satversmes un tiesu politikas apakškomisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēde
13:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas Administratīvi teritoriālās reformas rezultātu izvērtēšanas apakškomisijas sēde
14:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Ēnu ekonomikas apkarošanas apakškomisijas sēde
14:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Augstākās izglītības, zinātnes un cilvēkkapitāla apakškomisijas sēde