Saeimā viesosies Baltkrievijas parlamenta Ārlietu komisijas priekšsēdētājs

(11.02.2010.)

Piektdien, 12.februārī, Saeimā viesosies Baltkrievijas Nacionālās sapulces Pārstāvju palātas Ārlietu un NVS lietu komisijas priekšsēdētājs Sergejs Maskevičs. 

Apmeklējot Saeimu, Baltkrievijas parlamenta Ārlietu komisijas priekšsēdētājs tiksies ar Saeimas Ārlietu komisijas deputātiem, kā arī Saeimas deputātu grupu sadarbībai ar Baltkrievijas parlamentu. 

„Tiekoties ar baltkrievu kolēģi, kā jau kaimiņi plānojam pārrunāt abu valstu divpusējos kontaktus. Divpusējo attiecību spektrs ir pietiekami plašs, un ir tikai loģiski regulāri izskatīt aktuālo dienaskārtību, lai strādātu pie šķēršļu novēršanas un kopīgi izdiskutētu turpmāko attīstību ne tikai tirdzniecības un ekonomiskās sadarbības sfērā, bet arī tādās jomās kā izglītība un kultūra,” pauž Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš.

„Tāpat tikšanās gaitā pārrunāsim Baltkrievijas un Eiropas Savienības attiecības, īpašu uzmanību veltot jaunajai Austrumu partnerības iniciatīvai, kurā Eiropas Savienība iekļāvusi arī Baltkrieviju. Jāatzīmē, ka sadarbība ar Baltkrieviju, tāpat kā ar Ukrainu, Moldovu un Gruziju definēti kā Latvijas attīstības sadarbības politikas prioritātes,” norāda A.Bērziņš.

Vizītes ietvaros Baltkrievijas parlamenta Ārlietu komisijas priekšsēdētājs apmeklēs arī Ārlietu ministriju. Plānota arī tikšanās ar Rīgas Tehniskās universitātes un Rīgas Biznesa skolas vadību, lai pārrunātu sadarbības projektu īstenošanu izglītības jomā. Tāpat S.Maskevičam paredzēta tikšanās ar Eiropas Parlamenta deputātu Ivaru Godmani, kurš darbojas Eiropas Parlamenta delegācijā attiecībām ar Baltkrieviju.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt