Arī šogad Saeima aicina skolēnus Ēnu dienā sekot deputātu darbam

(27.01.2010.)

Arī šogad Saeima iesaistīsies Ēnu dienas pasākumos, 17.februārī aicinot skolniekus apmeklēt Saeimu, lai klātienē iepazītu Saeimas deputātu un darbinieku ikdienu.

Uz vienu dienu kļūstot par kāda Saeimas deputāta ēnu, skolniekiem būs iespēja apmeklēt Saeimas komisiju sēdes, iepazīt likumu izstrādes procesu, kā arī klātienē apskatīt vēsturisko Saeimas namu.

Pagājušajā gadā Saeima saņēma apbalvojumu kā viens no trim labākajiem „Ēnu dienas 2009” ēnu devējiem. 2009.gada 18.februāra Ēnu dienā Saeimu apmeklēja vairāk nekā 120 dažāda vecuma skolēnu no visas Latvijas, kuri ēnoja gan Saeimas deputātus, gan darbiniekus. Ņemot vērā skolnieku lielo interesi, daļai Saeimas deputātu bija pat vairākas ēnas, kuras dienas gaitā rūpīgi sekoja viņu darbam.

Pieteikties dalībai šī gada Ēnu dienā iespējams interneta lapā www.enudiena.lv.

„Ēnu dienu” - visā pasaulē populāru skolēnu karjeras izglītības pasākumu - Latvijā katru gadu rīko organizācija Junior Achievement - Latvia. Tās galvenais uzdevums ir paplašināt skolēnu redzesloku un izpratni par to nākotnes profesijā nepieciešamajām zināšanām un prasmēm.




Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt