Arvils Ašeradens uzsver mijiedarbības lomu starp izglītības posmiem kvalitatīvu zināšanu un prasmju nodrošināšanā

(10.06.2022.)
Gallery

Mijiedarbība – spēja sarunāties un sadarboties starp izglītības posmiem – ir būtiska, lai cilvēkiem, kas dodas cauri izglītības sistēmai, nodrošinātu kvalitatīvas prasmes un zināšanas, īpaši globālo pārmaiņu kontekstā, piektdien, 10.jūnijā, pauda Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens, atklājot forumu “Izglītības sistēmas mijiedarbība vidējās un augstākās izglītības posmā”.

“Izglītības sistēma rada un nepārtraukti attīsta vienu no svarīgākajām valsts un sabiedrības pastāvēšanai un funkcionēšanai nepieciešamajām komponentēm – sabiedrības cilvēkkapitālu,” sacīja A.Ašeradens, atzīmējot, ka tas ir cilvēku kopums, kam piemīt zināšanas un prasmes, ar kurām iespējams attīstīt valsts tautsaimniecību.

Tāpat Izglītības komisijas priekšsēdētājs kā vienu no būtiskākajiem izglītības sistēmas uzdevumiem uzsvēra katra sabiedrības locekļa potenciāla palielināšanu, nodrošinot, lai jebkurā izglītības posmā cilvēks saņemtu nepieciešamo un spētu efektīvi funkcionēt nākamajā posmā.

Pievēršoties globālo pārmaiņu izvirzītajiem izaicinājumiem, A.Ašeradens kā būtisku pagrieziena punktu izglītības jomā uzsvēra plānoto pāreju uz mācībām tikai valsts valodā, kā arī fokusa maiņu eksakto zinātņu virzienā.

Šodien, 10.jūnijā, Rīgas Tehniskajā universitātē norisinās forums “Izglītības sistēmas mijiedarbība vidējās un augstākās izglītības posmā”. To rīko Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju un Rīgas Tehnisko universitāti, un tas ir turpinājums jau iepriekšējos gados notikušajiem konferenču cikliem.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720299688333
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt