Dagmāra Beitnere-Le Galla aicina Vjetnamas vēstnieku padziļināt sadarbību ekonomikā

(15.03.2021.)
Gallery

Vjetnama ir Latvijas aktīvākais ekonomiskās sadarbības partneris Dienvidaustrumāzijā. Mums kopā ir jācenšas šo sadarbību arvien attīstīt. Šobrīd, izmantojot mūsdienu tehnoloģijas, varam plānot turpmākās aktivitātes, kuras īstenot pēc pandēmijas, pirmdien, 15.martā, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, attālināti tiekoties ar jauno Vjetnamas Sociālistiskās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Fandanu Dionu (Phan Dang Duong).

Saeimas priekšsēdētājas biedre kā vienu no būtiskiem resursiem minēja Latvijas ostas, kas var kalpot kā palīgs transporta un loģistikas stiprināšanai. Arī izglītība un tūrisms ir jomas, kurās attīstīt abu valstu sadarbību, sacīja D.Beitnere-Le Galla.

Spriežot par Covid-19 radītajiem izaicinājumiem, Saeimas priekšsēdētājas biedre atzinīgi vērtēja Vjetnamas panākumus pandēmijas ierobežošanā.

Pusēm pārrunājot parlamentāros kontaktus, D.Beitnere-Le Galla sacīja, ka mums ir jāturpina sadarboties visaugstākajā politiskajā līmenī, kā arī minēja, ka Saeimā ir izveidota deputātu grupa sadarbības veicināšanai ar Vjetnamas parlamentu.

Arī vēstnieks pauda gandarījumu par abu valstu diplomātiskajām attiecībām un akcentēja, ka savas kadences laikā kā prioritāti ir izvirzījis Latvijas un Vjetnamas biznesa kontaktu atjaunošanu un tālākās sadarbības padziļināšanu.

F.Dions rezidē Stokholmā, Zviedrijā.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157718653885568
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā