Inese Lībiņa-Egnere aicina Dienvidāfrikas vēstnieci stiprināt sadarbību informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomā

(09.03.2021.)
Gallery

Vēlamies padziļināt divpusējo sadarbību ar Dienvidāfrikas Republiku, īpaši informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomā, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, otrdien, 9.martā, attālinātā sarunā ar jauno Dienvidāfrikas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Bridžitu Silviju Mabandlu (Brigitte Sylvia Mabandla).

“Covid-19 krīzes apstākļos mūsdienīgiem risinājumiem ir īpaša nozīme,” pārrunājot abu valstu parlamentu darba pieredzi pandēmijas apstākļos, sacīja I.Lībiņa-Egnere. Šis laiks parlamentiem ir bijis ļoti izaicinošs, un katra valsts un tās parlaments ir centies pielāgoties jaunajiem apstākļiem, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre, kā veiksmīgu piemēru minot platformu e-Saeima, kas sniedz iespēju Saeimas sēdes noturēt attālināti, deputātiem atrodoties arī ārpus parlamenta telpām.

Šogad mēs atzīmējam Latvijas un Dienvidāfrikas diplomātisko attiecību nodibināšanas 30.gadadienu, sacīja I.Lībiņa-Egnere, akcentējot plašās divpusējo attiecību padziļināšanas iespējas, tostarp augstākās izglītības jomā.

Arī vēstniece bija vienisprātis par nepieciešamību stiprināt divpusējās attiecības, kā arī atzinīgus vārdus veltīja Latvijas sekmēm strauji augošajā informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomā.

Vēstniece rezidē Stokholmā, Zviedrijā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157718583398112
Izmantošanas noteikumi: http://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Piektdien, 29.martā